Imatge d'una infermera vacunant a un pacient

El govern anuncia quan es posarà la 4a dosi de la vacuna a Catalunya: falten dies

La Comissió de Salut Pública ha revelat quan es començaran a administrar les dosis al nostre país

Sembla que ja vivim aliens al coronavirus, però realment no és així, ni de bon tros. I és que ara ens endinsem a l'època on la malaltia es pot lluir en la seva màxima esplendor.

Ha quedat més que clar que la Covid-19 es mostra d'una manera o altra depenent de l'estació de l'any. A l'hivern és quan hi ha un gran repunt dels casos, i Espanya sembla preparada per fer-ho.

Sí perquè, a partir del 26 de setembre, la quarta dosi de la vacuna contra el coronavirus ja estarà disponible. Així, potser, podem vèncer la pandèmia una vegada per totes.

Arriba la quarta dosi de la vacuna contra la Covid-19

El procés de vacunació contra el coronavirus a Espanya començarà en un parell de setmanes. Així ho ha confirmat la Comissió de Salut Pública després d'una important reunió programada aquest dijous.

Primer, com es podia esperar, començaran pel col·lectiu de més edat i per a les persones que habiten en residències, ja que són les més propenses a patir contagis. Després, de mica en mica, tots els espanyols podran rebre la injecció.

Una dona rebent la vacuna contra el coronavirus
El 26 de setembre es començarà a administrar la quarta dosi de la vacuna contra el coronavirus a Espanya | GTRES

Els experts han preparat per a aquesta quarta tanda noves vacunes de Pfizer i Moderna, desenvolupades especialment contra una de les darreres variants del coronavirus, l'òmicron. Les primeres vacunes arribaran al nostre país divendres, i s'aniran repartint a totes les comunitats autònomes.

S'espera que Espanya rebi un total de 10 milions de dosis de les vacunes contra el coronavirus. I a més a més, veurem si aquesta ja és la definitiva, o ja estem en camí d'una possible cinquena injecció.

Hem passat un estiu molt tranquil. La majoria dels ciutadans han viscut aliens a la malaltia, fins al punt de no acordar-se de la seva existència, excepte en centres sanitaris i transport públic.

▶️ Vídeo del dia

Un altre Nadal així no, si us plau

Els espanyols ja tenen por de tornar a les èpoques nadalenques amb el llast d'haver de vigilar cada pas en fals. Recordem que el Nadal passat va ser un autèntic malson per a molts, a causa de les restriccions i el toc de queda a molts llocs.

Ara, amb temps de sobres per actuar, les autoritats pretenen realitzar les operacions necessàries perquè a les vacances hivernals no s'hagi de preocupar pel coronavirus en excés.

Són més de tres mesos de marge els que tenim per actuar amb responsabilitat i, gràcies a la col·laboració ciutadana, sortir de l'atzucac. I és que, tot va començar aquest fatídic 1 de desembre de 2019, a Wuhan, quan les nostres vides van començar a torçar-se.

És obvi que amb el pas del temps hem aconseguit grans millores respecte al principi, però de tota manera, el malson sembla no tenir fi. Potser aquesta quarta dosi, amb sort, pot arribar a ser la darrera.

Ja tenim un pla contra el coronavirus, ara toca la grip

La Comissió de Salut Pública també ha abordat altres temes sobre la situació sanitària. I és que s'espera que en un curt termini s'aprovi la vacuna espanyola d'Hipra, per part de l'EMA (Agència Europea de Medicaments). Així, Hipra podria contribuir a la lluita contra la pandèmia, ja que actuaria com a dosi de reforç.

Així mateix, l'organització ha afirmat que duen a terme un procés per començar a administrar vacunes contra la grip. Tot apunta que seria el 17 d'octubre, segons la disponibilitat i les circumstàncies epidemiològiques d'Espanya.