Un tren de Rodalies Barcelona.

Incidència a Rodalies: restablerta la circulació de trens a tot Catalunya

No ha funcionat el sistema des de primera hora del matí

Actualització 09/09/2022 a les 8:12 hores

Rodalies ha anunciat que s'ha restablert la circulació de trens a Catalunya a partir de les 8.05 h, després de l'avaria que ha tingut lloc aquest divendres a primera hora del matí.

La incidència ha impedit que des de primera hora funcionessin els trens de Rodalies i regionals a l'àrea de Barcelona i els trens de llarga distància que circulen per via convencional.

Tot i que els treballadors ja estan permetent que els usuaris baixin a la zona de vies, els retards d'avui divendres seran molt importants.

L'epicentre de l'avaria que ha afectat la circulació de trens hauria estat l'estació de França de Barcelona, on es troba el centre de comandament que gestiona la xarxa ferroviària dels trens de Rodalies, regionals i de llarga distància.

Notícia 09/09/2022 a les 08:00 hores

Aquest divendres a primera hora del matí una avaria en el sistema de comunicacions ha aturat la circulació de trens de Rodalies, regionals de l'àrea de Barcelona i trens de llarga distància que circulen per la via convencional a Catalunya.


Tal com ha explicat Adif, els tècnics estan treballant per resoldre la incidència i Renfe està informant de la situació a través de tots els seus canals de comunicació i atenció al client. Pel que fa a la línia d'Alta Velocitat funciona amb total normalitat.

Fins que Adif no aconsegueixi solucionar aquesta incidència es recomana fer servir altres mitjans de transport, alternatius al tren.

Una avaria deixa tot Catalunya sense trens

Segons les primeres anàlisis, l'avaria s'hauria registrat aquesta passada matinada durant el procés d'actualització dels sistemes informàtics del Control de Trànsit Centralitzat (CTC) de Barcelona, que es duu a terme de forma periòdica.

Imatge d'un tren de Rodalies aturat a l'andana
Una avaria deixa tot Catalunya sense trens aquest divendres. | Europa Press

De moment, Protecció Civil ha activat l'alerta Ferrocat i Adif obrirà una investigació per aclarir els fets que han causat la incidència. A través d'un comunicat, ha lamentat les molèsties produïdes als usuaris.