Imatge de Josep Maria Bartomeu en una roda de premsa al Camp Nou

El Govern aprova la celebració del vot de censura i Bartomeu demana ajornar-lo 15 dies

El president blaugrana es troba confinat a causa del coronavirus

La moció de censura en contra del president del Futbol Club Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i la seva junta directiva segueix endavant i aquest dijous s'ha dut a terme un pas molt important. La Secretaria General de l'Esport ha donat el seu vistiplau per la celebració del referèndum on s'ha de votar la continuïtat o no del mandatari blaugrana. Ara, cal acabar de definir quin dia se celebrarà perquè la data prevista, el dilluns 2 de novembre, no és del tot segura.

El Barça ha anunciat mitjançant un comunicat que «el Govern ha traslladat al club que avui dia no contempla cap impediment de tipus legal ni sanitari per tal que el vot de censura es pugui realitzar amb seguretat en les dates previstes, sempre que s'incorporin les recomanacions de tipus tècnic traslladades a l'entitat en clau Covid-19 en els protocols organitzatius de la votació».

En aquest sentit, el Barça defensa que «amb la voluntat de celebrar el vot de censura amb la màxima seguretat per a les sòcies i socis cridats a participar-hi incorporant totes les observacions rebudes per part del Govern. Una organització que, per la seva complexitat, el Club requereix un mínim de 15 dies de preparació motiu pel qual ha sol·licitat al Govern l’autorització per dur a terme el vot de censura els dies 15 i 16 de novembre». D'aquesta manera, el club blaugrana pretén guanyar temps i ajornar la votació. Una sol·licitud que «el Govern estudiarà i respondrà en els propers dies».

Per la seva banda, Bartomeu, confinat per un contacte positiu de coronavirus, ha convocat una reunió amb la seva junta directiva el pròxim dilluns 26 de desembre per tal de prendre la decisió si afrontar el referèndum del vot de censura o dimitr. En el cas de dimitir, no caldrà celebrar la votació i la moció de censura haurà estat tot un èxit.

 

Dissabte a les 16.00 hores: Barça-Madrid

Pel que fa a l'àmbit purament esportiu, el Barça rebrà aquest dissabte 24 d'octubre a les 16.00 hores al Camp Nou la visita del Reial Madrid. L'equip de Ronald Koeman afronta el clàssic després de guanyar el seu partit de Champions League per 5-1 i amb la incògnita de la presència, o no, de Griezmann a l'onze titular. D'altra banda, Jordi Alba està esgotant les seves opcions per arribar al partit. L'equip madrileny visitarà el Camp Nou després de perdre el seu partit de Champions per 2-3.