entrada del cinema Ocine de Les Gavarres, Tarragona

El cinema infantil en català CINC torna amb més força que mai a tot el país

El programa ha començat aquest cap de setmana i comptarà amb més de 80 projeccions en desenes de localitats. Les sales d'Ocine de Tarragona i Badalona o les JCA de Lleida són algunes de les que projecten el cicle.

El món de la cultura catalana ressorgeix després de mesos on el món audiovisual s'ha vist plenament afectat per l'arribada del coronavirus. Ara, el programa de Cinema Infantil en Català (CINC) impulsat per la Direcció General de Política Lingüística reprèn la seva activitat amb més de 80 projeccions.

El cinema en català tornarà a 15 localitats amb totes les mesures de seguretat possibles per evitar que es propagui el virus. 

Localitats on s’emetran les pel·lícules i els films

Els municipis escollits han estat els següents: Arenys de Munt (Maresme), Badalona (Barcelonès), Blanes (Selva), el Vendrell (Baix Penedès), Girona (Gironès), Granollers (Vallès Oriental), Lleida (Segrià), Olot (Garrotxa), Platja d’Aro (Baix Empordà), Premià de Mar (Maresme), Roquetes (Baix Ebre), Sant Celoni (Vallès Oriental), Tarragona (Tarragonès, Les Gavarres), Valls (Alt Empordà) i Vila-seca (Tarragonès), amb la previsió que s’hi incorporin més localitats les pròximes setmanes.  

Després del període de tancament de cinemes i sales de projecció a partir del mes de març provocada per la pandèmia de la Covid-19, hi tornarà a haver una programació de cinema en català específica per al públic infantil a preu durant els caps de setmana. Totes les pel·lícules del cicle s’han doblat amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística

El programa ha començat aquest cap de setmana

Les sessions ja van començar aquest cap de setmana i les pel·lícules escollides han estat uns clàssics del món infantil: Espies disfressats, Frozen II i Onward, Operació Panda, Playmobil: La pel·lícula, Pokémon: Detectiu Pikachu, Sabates Vermelles i els set trols, Spy Cat i Toy Story 4, entre altres.

Pel que fa a l’any 2019, les pel·lícules projectades en el marc del CINC van tenir 22.922 espectadors. Totes les pel·lícules del programa han estat doblades al català amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística.