El vicepresident Pere Aragonès i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, anunciant noves restriccions

El Govern aprova un nou pla d'ajuts de més de 600 milions d'euros

Les ajudes aniran destinades als col·lectius més afectats per la pandèmia

El Consell Executiu del Govern ha aprovat aquest dimarts el pla d'ajuts de més de 618 milions d'euros per als col·lectius més afectats per la pandèmia. Concretament, es transferiran 415 milions d'euros a Treball en ajuts directes de 600 euros per a treballadors amb baixos ingressos en situació d'ERTO i fixos discontinus (105 milions d'euros) o es tornaran a destinar 2.000 euros per al manteniment de l'activitat econòmica per a autònoms o que formin part de microempreses, fins als 280 milions d'euros en total.

Les bases ja s'han publicat al DOGC i es podran sol·licitar a partir de dilluns i divendres que ve, respectivament. A més, també s'ha aprovat l'ajut de 208 milions d'euros d'ajuts directes a empreses amb ERTO, amb 2.000 euros per a cada treballador afectat.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

L’objectiu de la línia -dels Fons extraordinaris al Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Coneixement i que s’obrirà dilluns vinent- és donar suport als col·lectius i sectors econòmics més afectats per les mesures de contenció de la Covid-19 i mantenir els llocs de treball en situació d’ERTO d’aquestes empreses. Es preveu donar cobertura als 104.000 treballadors en ERTO que es calcula que hi ha en aquestes empreses.

L’ajut consistirà en una aportació de 2.000 euros per treballador fins a un màxim de 30.000 euros per a empresa, que haurà de mantenir el mateix nombre de treballadors fins al 31 de desembre de 2021 respecte al 31 de desembre de 2020. L’incompliment d’aquest requisit comportarà la revocació de la subvenció, que s’haurà de retornar juntament amb el pagament dels interessos de demora.

D'altra banda, els recursos transferits aquest dimarts al Departament de Treball permetran també endegar un programa d’ajuts a la formació, per valor de 25 milions d’euros, adreçat a persones treballadores que es troben en situació d’ERTO, amb l’objectiu de reconèixer la seva experiència laboral i contribuir a la seva reorientació i requalificació.

Finalment, s’ampliarà en 4,5 milions més l’anterior línia d’ajuts adreçada al sector cultural, en coordinació amb el Departament de Cultura, i es destinaran 660.000 euros a polítiques actives d’ocupació per protegir llocs de treball i crear-ne de nous a la Cerdanya i el Ripollès, per l’especial afectació que van patir amb el tancament perimetral a finals de desembre i principis de gener.

La Generalitat amplia fins als 8.500 euros l'ajuda als comerços tancats durant la tercera onada de la pandèmia

La Generalitat ha anunciat aquest dimarts que amplia fins als 8.500 euros l'import de l'ajuda als comerços obligats a tancar durant la tercera onada de la pandèmia. Inicialment, el Departament d'Empresa i Coneixement va obrir una línia d'ajudes de 15 MEUR —2.500 euros per negoci— per als establiments que van haver de tancar entre el 7 i el 24 de gener, però amb la pròrroga de les restriccions —del 24 de gener al 7 de febrer— les subvencions es van ampliar fins als 6.000 euros per establiment.

Ara, la Generalitat eleva l'ajut fins als 8.500 euros, després que el Procicat allargués el tancament de diversos locals comercials fins al 21 de febrer. Per rebre aquest import, els beneficiaris de la línia no hauran de fer cap gestió addicional.

Les ajudes van adreçades als establiments comercials de productes no essencials de més de 400 metres quadrats i a les botigues de productes no essencials de centres, galeries i recintes comercials, tancats des del passat 7 de gener per fer front a l'expansió de la Covid-19. El tràmit per sol·licitar l'ajut és telemàtic —a través del Canal Empresa— i finalitza aquest dimecres 10 de febrer a les 14.00 hores.