Tots a vacunar-se per obligació del govern: el país que ha tirat pel dret

El govern de l'Aràbia Saudita ha decretat que els treballadors hauran de vaccinar-se contra la Covid-19 per assistir al seu lloc de treball

El Ministeri de Recursos Humans i Desenvolupament Social de l'Aràbia Saudita ha anunciat aquest divendres a través d'un comunicat l'obligatorietat per a tots els treballadors d'estar vacunats contra la Covid-19. La mesura afecta a tots els empleats del sector públic, del sector privat i d'organitzacions sense ànim de lucre del país asiàtic. En aquest sentit, les autoritats saudites han demanat a tots els treballadors que es registrin per tal de demanar cita per rebre el vaccí, amb l'objectiu que la tornada al treball presencial sigui «segura i saludable», segons ha explicat el diari 'Saudi Gazzette'.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El govern saudita ha emmarcat aquesta decisió en els esforços que estan fent les autoritats per tal de reduir la propagació de la Covid-19. En aquest sentit, també han garantit que «tan aviat com sigui possible» aclariran als treballadors els procediments i els terminis per tal de vacunar-se. Així mateix, el Ministeri de Recursos Humans i Desenvolupament Social ha emfatitzat la importància d'«adherir-se» a les mesures de protecció contra la malaltia i que els ocupadors implementin els requisits sanitaris necessaris per a garantir la seguretat dels seus empleats.

Ara com ara, l'Aràbia Saudita, que ha comptabilitzat més de 423.000 contagis i 7.000 víctimes mortals a causa de la Covid-19, ha administrat més de 10,1 milions de dosis de la vacuna contra el coronavirus.

Militars saudites reben formació per part de l'Armada Espanyola

D'altra banda, segons ha informat el diari 'ABC', l'Armada Espanyola ha iniciat ja l'entrenament de 500 oficials de la Marina de l'Aràbia Saudita que formaran part de les tripulacions de les cinc corbetes Avante 2200 que actualment construeix l'empresa Navantia a la drassana de San Fernando (Cadis). Aquesta formació va ser un requisit previ del país asiàtic per a signar el contracte amb Navantia, valorat en 1.800 milions d'euros, el major de la història de les drassanes públiques espanyoles amb un client estranger.

Fonts militars han explicat al citat mitjà que «l'Armada proporciona suport en les àrees d'inspecció i acceptació de la construcció, instrucció i entrenament en terra, avaluació operativa i entrenament a flotació i assessorament i tutoria de les dotacions de la Marina Real Saudita». Aquesta formació es realitzarà a Madrid, San Fernando, Rota i el Ferrol.


Comentaris

envia el comentari