Una persona introduint el sobre amb el seu vot a l'urna electoral el 10-N de 2019

El Govern assegura que totes les meses electorals podran constituir-se aquest diumenge

Ho ha explicat el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Bernat Solé

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Bernat Solé, ha assegurat que en tots els col·legis electorals es podran constituir les taules per a votar durant la jornada del 14F a Catalunya: «En la totalitat dels col·legis electorals d'aquest país es poden constituir totes les taules». 

El 99,9% de les meses es podran constituir

En roda de premsa aquest dissabte sobre el dispositiu del Govern per a garantir que la jornada transcorre amb total seguretat davant la Covid-19, ha xifrat en un 99,9% les meses electorals que tenen els membres suficients per a constituir-se.

Ha afegit que, des del dimarts fins al divendres, 29.687 persones que constitueixen una mesa electoral —que sumen 82.251 entre titulars i suplents— han fet el test d'antígens que ofereix la Conselleria de Salut: i ha celebrat que només un 0,38% hagin donat positiu en Covid-19, «una xifra per sota de la positivitat a Catalunya».

Més de 35.600 excuses presentades per no ser a les meses

Un total de 35.637 persones han presentat excuses per evitar formar part de les taules electorals durant les eleccions del 14F. D'aquestes, les Juntes Electorals n'han aprovat 23.311 de moment, mentre que 3.065 s'han denegat i unes 3.750 encara estan pendents de resoldre.

En aquest sentit, cal recordar que el termini perquè els jutjats puguin continuar rebent i resolent recursos s'allarga fins al mateix diumenge, 14 de febrer. De moment, les zones on queden per peticions per contestar es localitzen a la Junta Electoral de Zona de Barcelona i a la Junta Electoral de Zona de l'Hospitalet de Llobregat, amb 2.500 i 1.157 propostes pendents de resoldre respectivament.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.