Els experts adverteixen de la urgència de la vacunació per evitar que les persones més vulnerables arribin als hospitals.

El Govern avisa sobre la immunitat de grup contra la Covid-19: «És difícil»

La secretària de Salut Pública, Carme Cabezas, qüestiona que es pugui assolir a causa de la variant Delta del coronavirus

La immunitat de grup podria no arribar mai a causa de la variant Delta del coronavirus. Així ho ha assegurat aquest dissabte la secretària de Salut Pública del Govern, Carmen Cabezas. En una entrevista al programa 'Via lliure' de RAC1, ha assenyalat que «és difícil dir si es podrà assolir la immunitat de grup, però sí que assolirem una major protecció per tota la població».

En aquest sentit, Cabezas ha afegit que «la immunitat de grup amb la variant Delta és difícil». La secretària de Salut Pública ho ha justificat perquè «les variants anteriors contagiaven una mitjana de dues o tres persones, mentre que la Delta n'infecta de cinc a vuit». Davant això, ha posat en qüestió que es pugui assolir una immunitat global com estava plantejada.

La necessitat d'assolir una vacunació gairebé total

Cabezas ha aprofitat l'entrevista a la ràdio del Grup Godó per recordar que «la vacuna és molt bona per evitar hospitalitzacions», tot i que ha afegit que «no evita un percentatge de casos». Per tot això, considera que «que el percentatge de persones vacunades estigui més a prop del 90 que del 70%», motiu pel qual creu que «hem d’aconseguir que totes les persones en edat de vacunar-se ho facin».

Arribar a vacunar gairebé la totalitat de la població, ha dit Cabezas, suposarà que «es redueixi la transmissió, el virus circularà menys i tindrà menys capacitat de mutar».

Cabezas defensa la nova proposta de toc de queda del Govern

D'altra banda, la secretària de Salut Pública ha defensat la nova proposta del Govern per a mantenir el toc de queda en prop de mig centenar de ciutats de més de 20.000 habitants amb una incidència superior als 125 casos per cada 100.000 habitants. En aquest sentit, Cabezas ha dit que «havíem demanat mantenir el toc de queda perquè pensem que aquesta mesura ajuda en la situació epidemiològica actual».

Sobre la qüestió, ha afegit que «és important mantenir-la durant alguna setmana més», alhora que ha assenyalat que «Salut determina la necessitat d'adoptar mesures per reduir la mobilitat i la interacció social».

Cabezas ha remarcat que «pensem que als municipis de més de 20.000 habitants és on la interacció social es pot produir de manera més fàcil». «La xifra de 125 casos d'incidència és la xifra que a nivell estatal es defineix com de risc molt alt», ha detallat.