El Govern aporta 5 milions d'euros per a la celebració del Mobile World Congress

La Generalitat participarà en la cita amb un pavelló que allotjarà una seixantena d'empreses i centres tecnològics catalans

El Govern aportarà cinc milions d'euros a la Fundació Barcelona Mobile World Capital per a la celebració del Mobile World Congress (MWC) 2021, que tindrà lloc a Barcelona del 28 de juny a l'1 de juliol. El MWC, amb seu a la capital catalana des del 2006 i que ha prorrogat fins al 2024 el seu compromís amb la ciutat comtal, és l'esdeveniment tecnològic i de negocis més important del món i genera un impacte de gairebé 500 milions d'euros en l'economia i desenes de milers de llocs de treball, a més de situar Catalunya a l'avantguarda de les tecnologies digitals avançades.

Tot i el degoteig de baixes anunciades de cara a l'edició d'enguany, entre elles Facebook, Nokia, Ericcson o Sony—   la consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha assegurat que la celebració del certamen està «garantida». La també portaveu del Govern ha reconegut que el MWC 2021 se celebrarà amb menys empreses de les habituals, però ha recordat que un 50% de les companyies ja han confirmat la seva assistència.

El pavelló de la Generalitat allotjarà una seixantena d'empreses i centres tecnològics catalans

En l'edició d'enguany del MWC Barcelona, la Generalitat de Catalunya hi participarà amb una nova ubicació i un nou pavelló que allotjarà una seixantena d'empreses i centres tecnològics catalans, a més del Brokerage Event per fer reunions de negocis internacionals i una zona de demostració per mostrar alguns dels projectes més innovadors dins de l'estratègia digital del Govern.

A més de la celebració del MWC, l'aportació anual de cinc milions d’euros a la Fundació Barcelona Mobile World Capital té per objecte el desplegament del programa d'actuacions en l'àmbit digital durant tot l'any per impulsar la transformació digital al país, captar talent i inversions i posicionar Barcelona i Catalunya com un dels principals hubs tecnològics del món.

En aquest sentit, les principals iniciatives d’aquest programa són el 5G Barcelona, el Barcelona Digital Tallent, el Digital Future Society (DFS), la Mobile Week i The Collider.


Comentaris

envia el comentari