Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa amb fons blau i mascareta

Budó diu que el confinament domiciliari «és una possibilitat» i que «probablement» comportaria tancar escoles

La portaveu del Govern matisa però que «no està previst de manera immediata»

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa amb fons blau i mascareta
El Govern no tanca la porta a tancar escoles. | cedida

La portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha assegurat que un confinament domiciliari com al mes de març «és una possibilitat» i que «probablement» comportaria el tancament de les escoles.

«El tema del confinament domiciliari està present en els debats. És una possibilitat a tenir en compte en funció de l'evolució de les dades epidemiològiques i del criteri de les autoritats sanitàries», ha reconegut Budó aquest dissabte als micròfons del 'Via Lliure' de Rac1. «No està previst de manera immediata, però no podem fer cap afirmació categòrica», ha apuntat la portaveu del Govern, que també ha justificat la necessitat de l'estat d'alarma a Catalunya "com un paraigües legal" per decretar un toc de queda nocturn.

El toc de queda, el primer escenari d'un futur incert

D'altra banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha apuntat que la proposta que tenen ara sobre la taula de toc de queda el situa entre les 22 i les 6 hores, i ha remarcat que això no significa automàticament obrir la restauració. «Hi ha mesures que es complementen entre elles i no són intercanviables. Són independents», ha dit a Catalunya Ràdio, on ha recordat que bars i restaurants també tenen horari diürn i mouen molta gent.

Vergés ha admès que l'estat d'alarma i el toc de queda pot durar més de 15 dies. Segons ella, el govern espanyol es reunirà diumenge per aprovar-lo, acceptant que la Generalitat es quedi amb el comandament. Aquesta nova eina pot permetre prendre diferents mesures, ha dit, com ara contractar estudiants d'últim curs d'infermeria.