Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
1-O

El Govern de Torra contracta el publicista que va renunciar a cobrar factures de l'1-O

Ferran Burriel, cap de l'agència Nothingad Comunicació, era un testimoni clau a l'hora de demostrar la malversació de la Generalitat

El Govern de Torra contracta el publicista que va renunciar a cobrar factures de l'1-O | CatalunyaDiari

 

L'1-O va suposar un punt d'inflexió en la història del procés, i actualment encara van sortint a la llum les conseqüències dels fils que es van moure per fer possible el referèndum. Ara, el mitjà 'Crónica Global' ha centrat el focus d'atenció en una de les empreses encarregades de gestionar la publicitat del moment. Concretament, es tracta de l'agència Nothingad Comunicació, i el que més ha suscitat l'interès del mitjà citat és que, després de les declaracions d'un dels seus directius durant el judici de l'1-O, la Generalitat ha tornat a contractar els seus serveis amb un contracte per valor de 2,4 milions d'euros.

L'empresa va renunciar a cobrar 80.440 euros

Per contextualitzar la notícia, cal mirar enrere el temps i retrocedir fins al dia que Ferran Burriel va prestar declaració com a testimoni a la vista oral. Davant la perplexitat dels magistrats, Burriel va assegurar que va realitzar una campanya per a la Generalitat el març del 2017 i va renunciar a cobrar els 80.440 euros que valia la campanya.

Les declaracions del directiu s'emmarquen dins la justificació de les defenses dels presos, que  van assegurar que algunes de les despeses destinades al finançament de l'1-O no es van arribar a abonar als clients, bé per una suspensió de pagaments, una devolució de factures o perquè les empreses proveïdores van renunciar a cobrar els diners que els corresponien.

Amb tot, les paraules de Burriel no van agradar als jutges, ja que aquest era un testimoni vital a l'hora de determinar si realment el Govern català havia comès un delicte de malversació. I, de fet, els fiscals no van dubtar en fer patent la seva sorpresa, sobretot després que Burriel expliqués que no havien reclamat els diners per via judicial i que malgrat això, havien seguit treballant per a la Generalitat.

La Generalitat va contractar l'agència per 2.463.935 euros

1-O
La Generalitat va contractar Nothingad Comunicació per un valor de 2.463.935 euros | Twitter

 

«Vuitanta mil euros. Llençats. Jo no els tinc cada dia, però si els perdo, m'agafa quelcom», feia patent el fiscal Jaime Moreno en sentir les paraules del directiu de Nothingad Comunicació, segons les quals  l'empresa havia emès una factura negativa per la campanya citada anteriorment.

Però l'enorme despesa que havia suposat la publicitat per aquesta agència es va veure compensada tan sols un any després, quan la Generalitat va contractar Nothingad Comunicació per un valor de 2.463.935 euros.

En aquest sentit, i segons recull 'Crónica Global', la Generalitat va comptar amb els serveis de l'agència per a «realitzar els serveis de gestió i d'inserció a Internet d'anuncis i continguts informatius de diverses campanyes de publicitat institucional i d'accions puntuals de comunicació». Amb tot, la col·laboració entre el govern català i Nothingad Comunicació ve d'un temps enrere.

També et pot interessar...