Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont

Carles Puigdemont: «Hem de retornar a la fórmula d'èxit de l'1-O»

L'expresident de la Generalitat acaba d'escriure un llibre sobre aquesta qüestió, el qual ha rebut el nom de 'Reunim-nos: Reflexions sobre el retorn a la unitat'

Carles Puigdemont
Puigdemont insisteix en la importància de la unitat: «Hem de retornar a la fórmula d'èxit de l'1-O» | CatalunyaDiari.cat

 

Després de diversos dies mantenint-se en un pla més discret, Carles Puigdemont torna al focus dels mitjans. I ho ha fet avui, a través d'una entrevista concedida a 'El matí de Catalunya Ràdio', on ha insistit en la importància de mantenir l'independentisme unit i ha aprofitat per presentar un llibret que el mateix expresident acaba de publicar: 'Reunim-nos: Reflexions sobre el retorn a la unitat', el qual en un principi havia de ser, tal com el mateix Puigdemont ha aclarit a través del seu compte de Twitter, un mer «article d'opinió».

Insisteix en la necessitat de mantenir l'independentisme unit

Així les coses, l'eix principal sobre el qual ha girat el discurs del president del Consell de la República és el de la necessitat que l'independentisme mantingui la unió que ha perdut en els darrers temps. I és que, segons ha expressat Puigdemont, si la divisió «només és decisió de l'hortet polític, d'acord, però difícilment podrem avançar».

En aquest sentit, l'amerenc fa patent el següent: «Al llibre faig les preguntes que em fa arribar la gent, sobre què podem fer». Precisament apel·lant a la gent, l'expresident assegura que «tenen la sensació que, per poder superar reptes tan difícils, o ho fem junts, o no els podrem superar».

De fet, Puigdemont va un pas més enllà, i s'atreveix a afirmar que «hem de retornar a la fórmula d'èxit de l'1 d'octubre, o altrament ho veig difícil que ens en puguem sortir». L'impulsor de la crida també creu que «tots ens hem de considerar aliats».

Contrari a convocar unes noves eleccions

Respecte al convuls context actual i sobre la possibilitat de repetir eleccions, el que fos el 130è president del Govern català ho té clar: en la seva opinió, no s'haurien de convocar uns nous comicis, almenys a curt termini. «Auguro que aquest govern continuï treballant», diu, ferm.

Puigdi guapo
Puigdemont acaba de publicar un llibret amb el nom 'Reunim-nos: Reflexions sobre el retorn a la unitat' | CatalunyaDiari.com

 

A més, considera que els membres del Govern actual, encapçalats per Torra i Aragonès en qualitat de President i vicepresident, estan treballant «lleialment», quelcom que fa que Puigdemont es reafirmi en el seu convenciment sobre la necessitat de mantenir l'independentisme unit.

«Si volem donar una resposta a les sentències, que  no sabem ni quan ni com seran però sabem que han de tenir una resposta coral, el que ens convé és que el govern funcioni», sentencia Puigdemont, i afegeix el següent: «Una resposta amb un govern en funcions perquè s'hagin convocat eleccions ens treu fortalesa».

«No és una qüestió de majories internes», sinó de voluntats

Com no podia ser d'altra manera, el d'Amer ha aprofitat la seva intervenció per carregar contra l'Estat espanyol i la seva manca de voluntat a l'hora de solucionar el conflicte: «Tant se val si som el 47,5 o el 65,5%. No és una qüestió de majories internes. L'Estat espanyol mai dels mais acceptarà el reconeixement del subjecte polític de Catalunya de bona fe».

En aquest sentit, Puigdemont ha declarat que «hi ha evidències que l'Estat espanyol no es comporta com una democràcia europea ni com una democràcia del segle XXI». L'expresident de la Generalitat, que no és gens optimista en aquest aspecte, lamenta que «hem d'assumir que, si volem ser reconeguts com una república independent, sempre hi ha una paret que ens espera».

També et pot interessar...