Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El volcà Etna en erupció aquests últims dies

Torna a entrar en erupció l’Etna, el volcà actiu més gran d’Europa

El majestuós volcà italià està deixant unes imatges nocturnes espectaculars i inigualables, tenyint la nit fosca siciliana de color vermell amb rius i explosions magmàtiques

El volcà Etna en erupció aquests últims dies
El volcà Etna en erupció aquests últims dies | Eric J. Lyman, Twitter

 

La matinada del dissabte 20 de juliol, el cèlebre volcà Etna va tornar a entrar en erupció a l’illa de Sicília. Des de llavors s’han produït diferents explosions en un dels cràters situats al cim, però també  ha deixat imatges precioses i impressionants del material magmàtic durant la nit.

I és que les últimes fases de l’erupció han permès a turistes i residents gaudir de l’activitat volcànica sense córrer perill. Els policies, amb l’ajuda dels experts, van supervisar les erupcions, mentre les multituds curioses feien fotografies.

L’activitat eruptiva és intermitent i la lava flueix al vessant sud-est, coneguda com a Vall del Bove, sobre una longitud d'1,5 km des del seu punt d’emissió. El màxim d’activitat es va registrar a mitja nit i va requerir el tancament dels dos aeroports a la ciutat siciliana de Catania a causa de les altes emissions de cendra a l’atmosfera.

L’Etna, de 3.300 metres d’altitud, és el volcà actiu més gran d’Europa, amb freqüents erupcions, conegudes des d’almenys fa 2.700 anys. Quan entra en erupció poques vegades provoca danys. Si no tot el contrari, les erupcions van lligades a rius i petites explosions magmàtiques que a la nit ressalten amb el contrast de la foscor nocturna.

Aquest és un recull de les imatges més espectaculars: