Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Agents policials al Passeig Joan de Borbó de Barcelona per evitar la presència de manters

Barcelona es planta contra el 'top manta' i inicia un dispositiu amb 100 agents

Albert Batlle assegura que es tracta d'una mesura «permanent» | Els comerciants celebren el gran desplegament

Agents policials al Passeig Joan de Borbó de Barcelona per evitar la presència de manters
Agents policials al Passeig Joan de Borbó de Barcelona per evitar la presència de manters | CatalunyaDiari

 

Barcelona ha començat aquest dilluns el desplegament d'un dispositiu policial d'un centenar d'agents dels Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana i la Policia Portuària per evitar que els manters desenvolupin la seva activitat. 

Una mesura «permanent»

En una atenció als mitjans, el tinent a l'alcaldia de Prevenció i Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha detallat que es tracta d'una mesura «permanent» que es modularà i variarà en funció dels resultats que s'obtinguin.

Aquest dispositiu, que té per objectiu «erradicar» el top manta, segons ha dit Batlle, s'organitzarà en dos torns de matí i tarda i s'estendrà de dos quarts de deu del matí a les deu del vespre. Els principals punts coberts seran el Passeig de Gràcia, les Rambles, la Plaça Catalunya i el Front Marítim.

El tinent de Seguretat ha explicat que l'actuació policial serà per la via de la intervenció de saturació, de manera que amb la «pressió» policial als punts habituals de venda s'impedirà que es desenvolupi l'activitat amb normalitat. 

Agents policials al Passeig Joan de Borbó de Barcelona per evitar la presència de manters
Agents policials al Passeig Joan de Borbó de Barcelona per evitar la presència de manters | CatalunyaDiari

 

Un exemple és la presència d'un gran nombre de manters al vestíbul de la parada de metro de la Barceloneta sense sortir-ne aquest dilluns al migdia, poques hores després que hagués començat el desplegament policial a la zona, habitual per al top manta.

Durant l'atenció als mitjans Batlle ha remarcat que el desplegament serà 'sine die' i ha insistit que no volen posar terminis sobre «quan i com acabarà» sinó que aposten per posar elements que «convencin» tant els manters com els ciutadans que els compren productes que aquesta activitat «no és tolerable».

Demanen col·laboració a la ciutadania

«No esperem miracles, per això cal mantenir una atenció contínua», ha assegurat Batlle. En aquest sentit, ha volgut posar èmfasi que es tracta d'una activitat il·legal i ha demanat a la ciutadania que no hi doni suport per mitjà de l'adquisició de béns.

«Barcelona és la capital del comerç de proximitat i ens hem de convèncer d'això», ha emplaçat Batlle, que ha explicat que a la capital catalana no hi ha «cap zona desertitzada d'oferta comercial» que obligui a anar a la perifèria. Així, ha animat la ciutadania a potenciar el comerç local en detriment del top manta, que ha avisat que és «un prejudici a l'activitat bàsica de l'economia».

Els comerciants celebren l'operació policial

Els comerciants de Barcelona s'han mostrat a favor de l'operació policial cap al 'top manta' d'aquest dilluns. Asseguren que és un «primer pas» per afrontar el fenomen de la venda ambulant, tot i que asseguren que aquests esforços hauran de perdurar en el temps i d'anar acompanyats de mesures d'integració social pel col·lectiu de manters.

El portaveu de l'Associació d'Afectats pel Top Manta, Fermín Villar, que representa una cinquantena d'associacions i gremis empresarials, assegura que «s'agraeix l'operació policial del dilluns,  encara que el realment decisiu és el canvi de to de l'equip de govern local. Ja es va començar a notar abans de les eleccions municipals i l'actitud de Batlle ho confirma».

També et pot interessar...