YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Decisió definitiva del Govern sobre si els nens compten o no en els grups de 10 persones per Nadal

Un estudi assegurava el passat divendres que els menors de 14 anys són poc transmissors de la covid

Un arbre de Nadal decorat amb boles vermelles i daurades
Els nens comptaran alhora de definir els grups màxims de deu persones per Nadal. | Pixabay

Els grups màxims de deu persones que es podran reunir per Nadal inclouran els nens. Així ho recull el pla del Govern sobre el Nadal durant la pandèmia, que no té en compte l'estudi que es publicava a finals de la setmana passada, on s'assegurava que els menors de 14 anys són poc transmissors del coronavirus. Així doncs, els nens comptaran també en el còmput màxim de deu persones que es poden reunir a les festes nadalenques i Salut desvela així una de les incògnites que encara hi havia sobre les restriccions de reunions per Nadal a Catalunya.

Durant les festes, doncs, no hi podrà haver reunions de grups de més de deu persones, un límit que no es podrà sobrepassar sota cap circumstància, i en el qual s'haurà de comptar qualsevol menor d'edat des dels zero anys. D'aquesta forma, queda molt clarament definida la limitació per reunions imposada per aquest Nadal.

Els tocs de queda es retarden el 24 i 31 de desembre i el  5 de gener

La mesura que estableix que els nens s'incloguin en els grups màxims de deu persones és un punt més del pla que aquest dimecres, 2 de desembre, ha dibuixat el vicepresident del Govern en funcions de president, Pere Aragonès. Una de les mesures clau que ha avançat el líder republicà és el retard en el toc de queda els dies 24 i 31 de desembre, quan no començarà fins a la 1.30 hores; i el dia 5 de gener, coincidint amb la Nit de Reis, quan s'iniciarà a les 23.00 hores. La resta de dies de les festes, la limitació horària seguirà sent a les 22.00 hores.

Pel que fa a la mobilitat territorial i el retorn a domicili, els perímetres s’ajustaran en funció del tram d’obertura progressiva, però en tot cas es recomana que la mobilitat es minimitzi i es mantingui en l’entorn proper. També es permetrà el retorn al domicili familiar de les persones que es trobin fora de Catalunya per motius laborals o d’estudis. Tot plegat, però, complint les mesures establertes pel govern espanyol, és a dir, amb una prova negativa si s'arriba des de fora de l'Estat.


Comentaris

envia el comentari