Un agent dels Mossos d'Esquadra agafant l'escultura dels Jocs Olímpics recuperada a Barcelona

Els nous vehicles dels Mossos, a revisió per constants fuites de gasolina

Segons sembla, podria tractar-se d'un defecte de fabricació

Un defecte de fabricació podria haver estat el causant de què quatre vehicles de patrulla de la nova adquisició dels Mossos el setembre estiguin perdent gasolina. Aquesta circumstància ha provocat que els nous vehicles hagin hagut de set retirats per passar una revisió. Així ho va confirmar ahir el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, que va relatar que s'ha detectat el mateix defecte en 4 dels 25 vehicles entregats fins ara, d'una flota que el seu total suma 237 unitats.

Els vehicles, que llueixen una nova imatge corporativa amb un estampat de blanc i blau, van ser enviats a revisar després que els mateixos agents que els conduïen detectessin la fuita de carburant permanent. Segons sembla, la primera hipòtesi indica que la fuita podria ser conseqüència d'una sèrie de forats als dipòsits de gasolina que s'haurien ocasionat per una peça que supera la mida normal. Els nous vehicles són els models de Seat Ateca i Seat Arona, per als que s'ha realitzat una inversió, per al moment, de 33 milions d'euros.
 

El conseller d'Interior, per la seva banda, en el Complex Central Egara va declarar que «aquests nous vehicles signifiquen una millora en la seguretat i una millora en el servei» per a la ciutadania i per als policies, assenyalant que, a més, són els vehicles més sostenibles, més pràctics, més visibles i millor equipats. Paral·lelament, Sàmper va matisar que els cotxes nous són «fruit de la col·laboració del Departament d'Interior i el cos de Mossos d'Esquadra i suposa un salt qualitatiu molt important, una millora de les prestacions de servei».

Pla d'acció del Govern per millorar la qualitat de l'aire

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat va anunciar el passat dilluns, 30 novembre, que el nou Pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire, en el qual el Govern està treballant, cobrirà tota Catalunya i incorporarà l'ozó com a contaminant. L'objectiu d'aquesta mesura, va explicar el departament en un comunicat, és «ampliar el radi d'acció i donar una resposta global a aquesta problemàtica, més enllà de Barcelona i la seva àrea d'influència».

Així, «s'identifiquen les àrees de millora prioritària de la qualitat de l'aire, on farà falta prendre mesures més contundents, per la seva singularitat». A més, el nou pla incorporarà contaminants com l'ozó, el benzopirè i l'amoníac, sobretot en els àmbits territorials en els quals són problemàtics, ja que els agents es poden generar per situacions tan dispars com la combustió del motor dels cotxes, la indústria o l'agricultura.