Ramon Tremosa, conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

Tremosa dona la sorpresa amb el seu darrer anunci sobre les eleccions a Catalunya

Tot i ser de Barcelona, el conseller d'Empresa i Coneixement defensa que té arrels familiars a la zona

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, torna a ser protagonista de l'actualitat política. En aquesta ocasió no es tracta de les habituals polèmiques entre JxCat i ERC, de les quals Tremosa ha participat amb declaracions i contradeclaracions en les darreres setmanes, sinó del seu futur polític. Tremosa va ser eurodiputat convergent durant deu anys, entre 2009 i 2019, i el passat mes de setembre va retornar a la primera línia de la política després que el president Torra el nomenés conseller.

Tremosa vol ser candidat per Lleida tot i ser barceloní

Ara, Tremosa té ganes de repetir i es presentarà a les primàries de Junts per Catalunya. Però heus aquí la sorpresa: no ho farà per anar darrere de Laura Borràs a la candidatura per Barcelona —com seria natural: Tremosa és natural de Sant Boi de Llobregat i viu a la ciutat comtal—, sinó que batallarà per ser el cap de llista per Lleida. Així ho anunciat ell mateix aquest dimecres, 2 de desembre, a través del seu compte de Twitter:

Tremosa justifica aquesta sorprenent decisió en el fet que té «arrels familiars» al Pla d'Urgell i al Pirineu, i diu que això el crida a presentar-se a aquestes primàries, ja que se sent «lleidatà d'adopció» i vol «defensar els interessos de les terres de Lleida al Parlament».

Una decisió que ja ha aixecat crítiques

El fet que Ramon Tremosa hagi anunciat que vol ser candidat per Lleida ha aixecat crítiques a les xarxes socials contra JxCat. Hi ha qui creu que el partit té poca implantació territorial i per això recorre al conseller, tal com han expressat a les xarxes:

Encara és aviat, però, per assegurar que Ramon Tremosa encapçalarà la llista per Lleida: cal veure si tindrà rivals a les primàries i si les acaba guanyant. Certament, però, tot sembla indicar que el conseller liderarà la candidatura 'puigdemontista' a Ponent.