Primer pla del vicepresident del Govern amb funció de president, Pere Aragonès,

El Govern decretarà un «toc de queda nocturn» un cop aprovat l'estat d'alarma

El vicepresident Pere Aragonès ha explicat que l'objectiu és «limitar la vida nocturna» per reduir els contagis

El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha confirmat aquest divendres a última hora de la tarda que la Generalitat sol·licitarà l'estat d'alarma al govern espanyol, però amb «comandament únic» de l'executiu català.

Ho ha dit en roda de premsa telemàtica al costat de la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, després que l'Executiu català hagi acordat en una reunió d'urgència sol·licitar al govern central l'estat d'alarma per fer front a la preocupant segona onada del coronavirus i poder aplicar mesures com un toc de queda.

En aquest sentit, i sense oferir més detalls, Pere Aragonès ha confirmat que, un cop aprovada la sol·licitud, s'aplicarà un «toc de queda nocturn» al territori català, per «limitar la vida nocturna», entre les 11 de la nit i les 6 del matí.

Situació «extremadament greu»

La proposta del Govern, per tant, és que  el toc de queda sigui entre les 23.00 i les 6.00 hores, han explicat a l'ACN fonts de l'executiu català. Aragonès ha afegit que no es descarten altres mesures restrictives de la mobilitat si l'evolució de les dades no és positiva. La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha dit que confia que el govern espanyol mourà peça ja dissabte per reunir immediatament el Procicat.

Aragonès ha alertat que la situació sanitària és «extremadament greu» i recorda a la del mes de març, per la qual cosa creu que cal actuar per evitar un confinament total com en aquest moment.