Una prova de coronavirus a Catalunya, 2020

Confirmat: El Govern demana l'autoconfinament a tres barris de l'Hospitalet

El municipi està registrant un augment de casos positius en els darrers dies

El Govern  ha demanat als veïns i veïnes de tres barris de l'Hospitalet de Llobregat  que s'autoconfinin davant la situació actual de crisi sanitària que viu el municipi, amb un augment de casos de positius per coronavirus. Concretament, el departament de Salut insta als habitants dels barris de la Torrassa, la Florida i Collblanc que evitin sortir de casa sinó és per una activitat imprescindible. En aquest sentit, la consellera Alba Vergés ha destacat que cal limitar el contacte a les «bombolles familiars» i evitar reunions de més de 10 persones. 

Per una altra banda, s'ha anunciat un reguitzell de restriccions  per reduir l'activitat en espais públics. Per exemple, s'ha demanat el tancament de locals culturals, teatres, cinemes, activitats lúdiques i recreatives, gimnasos, locals i establiments d'oci nocturn. També es restringirà l'accés als restaurants i no es podrà consumir a la barra dels bars. 

Segons l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, el perfil d'aquestes noves infeccions són persones joves, entre 20 i 50 anys, més dones que homes, i també nens. La batllessa ha reconegut rebre la informació «amb sorpresa» perquè el consistori ha insistit en les mesures d'higiene i seguretat durant tot aquest temps.

Barcelona i l'Hospitalet, dos punts calents de la pandèmia

Després de les comarques de Lleida, l'Hospitalet és un dels punts calent de la pandèmia de coronavirus a Catalunya. Aquest dilluns s'hi van comptabilitzar 300 casos actius que afecten una única residència de gent gran de la ciutat i que es distribueixen en la zona nord de la ciutat amb 81 casos al barri de la Torrassa, 44 al de Collblanc, 41 a Florida nord i 34 a Florida Sud, com els més afectats.

La ciutat de Barcelona és un segon focus, ja que la seva alcaldessa, Ada Colau, va reconèixer ahir dilluns que en la darrera setmana s'han triplicat els casos de Covid-19 a la capital catalana, on s'ha passat dels 164 contagiats als 458, sobretot entre els joves i persones de mitjana edat. Fins ara, s'han registrat 24 petits brots a la ciutat.