Pere Aragonès.

El Govern no s'espera i avança si obrirà les discoteques

El President de la Generalitat, Pere Aragonès, ha rebutjat obrir de manera imminent el sector perquè «està més que clar què ha passat en anteriors edicions»

Nova gerra d’aigua freda per a l’oci nocturn. Si divendres se n’anaven a dormir amb l’esperança d’una reobertura imminent, aquest dilluns s’han aixecat amb la negativa del Govern. Tot i que des de la Generalitat encara s’ha de justificar el tancament de discoteques davant el TSJC, el president Aragonès ha explicat que «no podem cometre els mateixos errors d’altres vegades».

Errors que, segons Aragonès, han precipitat la situació. «Ens ha passat cinc vegades. Volem que ens passi una sisena, amb una desescalada ràpida?», ha dit als Matins de TV3

En aquesta mateixa línia, el president de la Generalitat ha assegurat comprendre la «preocupació» que senten els treballadors i empresaris de l’oci nocturn.

Però alhora, ha rebutjat obrir de manera imminent el sector perquè «està més que clar què ha passat en anteriors edicions».

Entre la reobertura i el problema de les botellades

La FECASARM defensa que no hi ha millor ningú que les discoteques i els locals d’oci nocturn per evitar les botellades. I és que aquestes, de fet, s’han convertit en un problema endèmic. Dissabte passat, per exemple,  els Mossos d'Esquadra van reforçar amb 100 dotacions més el dispositiu que fan amb les policies locals de Catalunya per controlar els botellots.

Això suposa un increment d'uns 300 agents que se sumen als que ja es van destinar anteriorment, arran de les concentracions que es feien a diverses ciutats.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, va defensar que el toc de queda és una mesura per lluitar contra la pandèmia i preservar la salut pública «i no pas l'ordre públic». «Això és una altra cosa», ha reblat. Elena també va  explicar que estan preparant l'exposició de motius que portaran al TSJC per mantenir l'oci nocturn tancat i va recordar que el tribunal de moment va rebutjar les mesures cautelaríssimes que demanava el sector.

El departament d'Interior també va posar de relleu que s'ha incrementat un 25% el nombre d'efectius respecte el 2019, any que s'agafa de referència. El conseller va recordar que no poden contractar mossos - ja que es tracta d'un procés llarg - i reconeix que els va suposar «un esforç molt notable».

En aquest sentit, argumenta que s'ha incrementat el pressupost per poder cobrir les hores extra que han fet els agents. Elena va destacar finalment «el compromís» dels policies per aquesta acumulació de feina que han hagut de fer els darrers dies per donar resposta al dispositiu.