Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla obert d'una aula de la URV, vista des de fora, amb alumnes fent classe amb mascareta en el primer dia del curs 2020-2021

El govern espanyol destinarà 128 milions d'euros més a les beques del pròxim curs

L'Estat proposarà a les comunitats autònomes un portal comú que reculli els ajuts estatals i els autonòmics

Pla obert d'una aula de la URV, vista des de fora, amb alumnes fent classe amb mascareta en el primer dia del curs 2020-2021
El govern espanyol amplia la dotació de les beques de cara al curs vinent, alhora que proposa diverses millores al sistema. | ACN

L'Estat destinarà 128 milions d'euros addicionals en beques per al curs 2021-2022 davant un possible augment de les sol·licituds. Aquest increment respon a la baixada de les rendes provocada per la pandèmia de coronavirus, segons ha informat en una nota el Ministeri d'Educació i Formació Professional i el Ministeri d'Universitats. La notícia s'ha fet pública aquest dijous, després de la reunió l'Observatori de Beques, Ajudes a l'Estudi i Rendiment Acadèmic, en el marc de la qual s'han presentat les principals novetats de la reforma del sistema de beques de cara l'elaboració d'un reial decret per al curs vinent.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Segons el comunicat, el govern espanyol vol unificar en un portal comú les beques disponibles, tant estatals com autonòmiques. Per això, proposarà a les comunitats autònomes la creació d'un portal únic que reculli totes les iniciatives, per respondre així una reclamació «històrica» dels estudiants.

Així mateix, també s'ha presentat una proposta de reforma de la gestió administrativa que permeti notificar abans la resolució sobre la sol·licitud de beques. Això, però, podria aplicar-se ja en el curs 2022-2023. L'objectiu és que els estudiants puguin saber abans de començar el curs si compleixen o no els requisits per obtenir els ajuts.

Castells demana als rectors que escoltin els alumnes sobre els exàmens presencials

Aquest mateix dijous, en roda de premsa, el ministre d'Universitats, Manuel Castells, ha fet una crida a «la responsabilitat» dels rectors perquè escoltin els alumnes sobre les seves queixes pels exàmens presencials en plena tercera onada del coronavirus i els ha demanat que no pensin que aquests «s'inventen» les imatges sobre algunes aglomeracions als campus.

«No rectificaré, continuo pensant el mateix», ha insistit Castells, que també ha anunciat la convocatòria d'una Conferència General de Política Universitària, on confia a aclarir els rectors el que ha pogut ser «un malentès». Les paraules de Castells arriben després que dimecres saltés la polèmica quan va expressar la seva preocupació per la situació en algunes universitats, on va dir que «potser no es compleixen els protocols sanitaris».