Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Diverses persones en un aeroport

El govern espanyol allarga una restricció: fins al 30 de setembre

L'ordre s'ha publicat aquest dimarts al BOE

A mesura que avança la campanya de vacunació i millora la situació epidemiològica, el govern d'Espanya ha anat eliminant algunes de les restriccions imposades per a frenar l'expansió del coronavirus.

Des dels límits perimetrals fins al toc de queda, passant per les restriccions als viatgers procedents de l'estranger. Totes les mesures s'han anat relaxant amb l'objectiu de recuperar cada vegada més la normalitat.

No obstant això, entre totes aquestes restriccions, n'hi ha una que l'Executiu acaba de prorrogar a causa de l'empitjorament de l'evolució de la pandèmia a tot el món.

L'aparició de noves variants del virus segueix generant una gran preocupació en la comunitat científica i en les entitats governamentals, que no estan disposades a cedir més.

El risc segueix present, i l'objectiu dels governs és mantenir la situació controlada, almenys, dins del territori nacional.

La restricció que el govern espanyol ha prorrogat fins al 30 de setembre

Davant l'evolució desigual que està tenint la pandèmia del coronavirus a nivell global, el govern espanyol ha decidit prorrogar una important restricció fins al 30 de setembre.

Concretament, es tracta de la mesura que restringeix de manera temporal els viatges no imprescindibles des de països tercers a la Unió Europea (UE) i països associats a Schengen.

Cal recordar que aquests últims són nacions que, tot i no formar part de la UE, van reconèixer l'abolició de les seves fronteres interiors amb altres territoris membres. Un acord que ha permès la lliure circulació de persones i mercaderies entre diferents països.

Aquest és el cas d'Islàndia, Noruega i Suïssa, que són membres associats de l'espai Schengen però no pertanyen a la Unió Europea. També hi ha països que sí que formen part de la UE però rebutgen unir-se a l'espai Schengen, com és el cas d'Irlanda.

El Govern prorroga la restricció dels viatges procedents de països tercers

Ahir, dimarts, el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) va publicar una nova pròrroga de l'ordre de restricció temporal de viatges no essencials procedents de països tercers. És a dir, territoris aliens a la UE i a l'espai Schengen que des de juliol han tingut limitacions per viatjar als països membres.

Amb aquesta ordre, a Espanya s'ha impedit l'entrada de turistes i viatgers procedents de gran part del planeta. Només al voltant d'una trentena de nacions queden exemptes d'aquestes restriccions, comptant els països tercers que no es veuen afectats per la mesura governamental:

  • Austràlia
  • Nova Zelanda
  • Ruanda
  • Singapur
  • Corea del Sud
  • Tailàndia
  • La Xina
  • Les regions de Hong Kong i Macau

 

Els països i viatgers que queden exempts de la restricció prorrogada aquest dimarts

Dins de l'ordre aprovada, s'inclouen els països els residents dels quals no es veuen afectats, així com una llista de categories i persones que també queden exemptes d'aquestes restriccions.

Aquest és el cas dels ciutadans espanyols, que poden entrar al país independentment del lloc de procedència. Això sí, complint les mesures sanitàries imposades, com pot ser presentant una prova diagnòstica negativa o fent quarantena.

Per raons d'ordre públic i salut pública, amb motiu de la crisi sanitària ocasionada per la covid-19, el govern espanyol ha decidit prorrogar l'ordre dictada al juliol fins a l'últim dia de setembre.

«Aquesta ordre tindrà efectes des de les 24:00 hores del 22 de juliol de 2021 fins a les 24:00 hores del 30 de setembre de 2021, sense perjudici que eventualment es modifiqui per a respondre a un canvi de circumstàncies o noves recomanacions en l'àmbit de la Unió Europea», diu el text publicat al BOE.