El govern espanyol amplia el termini per demanar l'ingrés mínim vital amb caràcter retroactiu

Ho ha anunciat el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá

Imatge del registre general d'un ajuntament espanyol, on es realitzen els tràmits per a l'ingrés mínim vital
Els ajuntaments són els encarregats de fer els tràmits de l'ingrés mínim vital. | Europa Press

El govern espanyol permetrà a les famílies que creguin que compleixen les condicions per a rebre l'ingrés mínim vital (IMV) tinguin més temps per a tramitar-lo. El Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions ampliarà el termini de sol·licitud, que acaba el pròxim 15 de setembre, fins al 31 de desembre perquè totes les persones beneficiàries tinguin la possibilitat de rebre la prestació amb caràcter retroactiu i amb efecte de l'1 de juny.

En aquest sentit, el govern espanyol també modificarà alguns requisits, com l'obligatorietat d'estar inscrit com a demandant de feina, per tal de simplificar i facilitar el procés. Tot això, ho ha explicat el ministre José Luis Escrivà, en una entrevista a la Cadena Ser. 

UGT afirma que és «una molt bona notícia» donat l'embús en la gestió

UGT ha afirma que l'ampliació del termini de sol·licitud és «una molt bona notícia» donat l'embús en la gestió de l'ingrés mínim vital per la falta de recursos humans i econòmics. Sense aquesta ampliació, molts sol·licitants s'haurien quedat sense la prestació, ja que el coll d'ampolla que hi ha en l'administració fa molt difícil obtenir resposta abans dels tres mesos que marca la llei per a confirmar que la sol·licitud queda resolta per silenci administratiu.

Segons havia denunciat fa unes setmanes el sindicat, alguns ajuntaments estaven donant cites prèvies als sol·licitants de l'IMV per a realitzar de manera presencial la seva petició amb data posterior al 15 de setembre, un fet que els deixaria fora del període de carència que assegura el cobrament de la prestació amb caràcter retroactiu des de l'1 de juny.

Abans que acabi setembre, l'IMV haurà arribat a 150.000 llars

Encara que el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, va afirmar el dimarts que ja s'han tramitat 330.000 peticions per a rebre l'IMV, des d'UGT asseguren que de les 740.000 sol·licituds presentades, han estat tramitades menys de 40.000. Escrivá, davant les crítiques dels demandants, va assegurar en una entrevista a la Cadena Ser, que la simplificació del procés farà que abans que acabi setembre la prestació haurà arribat a 150.000 llars.

«Estem aprenent i estem millorant», va sentenciar durant l'entrevista el ministre Escrivá. Així mateix, davant les declaracions del vicepresident segon del govern, Pablo Iglesias, sobre la necessitat de modificar els tràmits, Escrivá va assegurar que «a vegades un vol córrer però quan va molt de pressa ensopega», assegurant que si haguessin corregut «estaríem demanant un reintegrament a 60.000 famílies».


Comentaris

envia el comentari