Imatge d'un sanitari fent un test de COVID-19 a un pacient.

El govern espanyol anuncia un canvi urgent respecte als tests d'antígens

Pedro Sánchez ha donat a conèixer una notícia important sobre els tests d'antígens

Avui, dilluns 10 de setembre, a primera hora Pedro Sánchez ha ofert una entrevista al programa 'Hoy por hoy' de la Cadena Ser. Àngels Barceló, la conductora de l'espai radiofònic, ha entrevistat el president del Govern al Palau de la Moncloa. I el màxim responsable de l'Executiu ha donat un gran titular a propòsit del polèmic preu dels tests d'antígens.

En primer lloc, Sánchez ha volgut agrair la «cooperació institucional de les administracions» en la lluita contra la pandèmia de la covid-19. A més, el president ha informat que d'aquí a unes setmanes convocarà una nova conferència de presidents autonòmics «en línia». I més endavant, al febrer, espera celebrar una reunió a La Palma.

Pedro Sánchez en una roda de premsa
Pedro Sánchez ha anunciat una novetat sobre els tests d'antígens | Europa Press

Per a posar fi a aquesta sisena onada de la pandèmia, protagonitzada per la variant òmicron, Sánchez segueix creient en la vacunació i en l'ús de la mascareta. Per tant, l'entrevistat assegura que les condicions per a tornar a l'escola després de les vacances de Nadal són totalment «segures».

El Govern controlarà el preu dels tests d'antígens

Sobre els tests d'antígens, el president també ha deixat clar que des de l'Executiu volen activar una normativa per a controlar-ne el preu.

«El debat que teníem aquest Nadal ha estat l'oferta d'aquests tests. Hi havia un coll d'ampolla dels tests. Hi havia una oferta exponencial en la demanda, però no en l'oferta, i aquest tema ja està resolt. Ara ens posarem a treballar en el control del preu dels tests d'antígens», ha assegurat el president del Govern sense oferir més detalls a respecte.

344.000 dosis d'antivirals de Pfizer al gener

Sánchez també ha confessat que aquest mes comprarà 344.000 dosis d'antivirals a Pfizer, que «redueixen en un 88% la possibilitat d'hospitalització dels malalts vulnerables». Alhora, ha explicat que estan elaborant un pla d'avaluació de la covid com una endèmia o gripalització en comptes d'una pandèmia.

Primer pla de les mans d'un sanitari subjectant un vial de vacuna
El Govern controlarà el preu dels tests d'antígens | GTRES

«Cal tenir confiança en la feina dels tècnics i dels governs autonòmics i en una vacunació àmpliament recolzada pels nens», ha dit.

Vacunació obligatòria a Espanya?

D'altra banda, Sánchez ha previst que aquest mes hi haurà un pic en els contagis per l'alta transmissió de la variant òmicron i que a partir d'aleshores la corba de casos començarà a baixar de manera notable.

Sobre l'opció de fixar mesures per a obligar a vacunar-se les persones que encara no ho hagin fet, afirmava que és un debat «pertinent en altres parts d'Europa», però no al nostre país. I és que el 90% de la població té la pauta completa i, per a ell, desenvolupar una estratègia pedagògica per a incentivar que la població es vacuni ja és suficient.

Sánchez es mulla sobre la tornada a l'escola

«Crec que tenim les condicions per a començar a avaluar l'evolució d'aquesta malaltia amb paràmetres diferents dels que hem fet servir fins ara, sempre amb precaució i de mica en mica», ha expressat.

Dues nenes amb motxilla anant a l'escola
Segons Pedro Sánchez, la tornada al col·legi és segura | GTRES

Alhora, pel que fa al retorn dels alumnes a les aules, Pedro Sánchez ha sostingut que «la tornada al col·legi és segura». Així mateix, ha exposat que l'objectiu és que el 7 de febrer el 70% dels infants tinguin la primera dosi.

I la setmana del 18 d'abril, es pretén que el 70% ja tingui la pauta completa. Un objectiu que el temps dirà si el Govern pot assolir, tal com ha previst aquest matí el president.