Imatge d'una usuària del SOC sol·licita informació a un dels treballadors

El govern espanyol aprova un subsidi per a persones que han esgotat l'atur durant la pandèmia

Segons el Ministeri de Treball, la mesura beneficiarà unes 200.000 persones

El Consell de Ministres, reunit aquest dimarts, ha aprovat un subsidi extraordinari per a persones aturades que van esgotar les seves prestacions i subsidis durant l'estat d'alarma i que no compleixen els requisits per accedir a la l'ingrés mínim vital. Segons el Ministeri de Treball, la mesura aprovada suposa una ajuda de 430 euros mensuals durant tres mesos per a aquells que hagin esgotat els subsidis entre la declaració de l'estat d'alarma i el 30 de juny. Amb aquests criteris, seran més de 200.000 persones les que es podran beneficiar de la mesura.

La mesura aprovada pel govern espanyol arriba després de mesos de demandes per part dels sindicats. En aquest sentit, els representants sindicals asseguraven que les diverses mesures d'ajuda aprovades durant les primeres setmanes de la pandèmia s'havien destinat a treballadors en actiu, deixant de banda aquells que estaven sense feina abans de la crisi del coronavirus i que no han pogut trobar-ne durant aquests mesos. 

Les converses per aprovar aquest subsidi van començar durant el mes d'agost, en el marc de la negociació de la pròrroga dels ERTO. En un principi, es preveia que la mesura beneficiari més de mig milió de persones, tot i que finalment seran poc més de 200.000 els beneficiats.

Noves ajudes a la cultura: tècnics i sector taurí

El govern espanyol també ha aprovat aquest dimarts Reial decret per a «complementar» les ajudes al sector cultural que es van posar en marxa el passat mes de maig passat, amb el qual ampliarà la cobertura de subsidis, amb especial atenció als tècnics i al sector taurí, que s'havien quedat fora d'aquestes primeres mesures, segons han explicat a Europa Press fonts del Ministeri de Cultura i Esport.

Tant el sector taurí com els tècnics d'espectacles han estat dos dels més crítics amb el Ministeri de Cultura, en entendre que s'havien quedat fora de les ajudes. Per exemple, des del moviment Alerta Roja, que aglutina a nombrosos treballadors del sector d'esdeveniments, es va convocar una manifestació el mes de setembre passat que va reunir a prop de 25.000 persones en diferents ciutats espanyoles.