Una dona vacunant-se.

El govern espanyol aprova la tercera dosi per a tots els majors de 60 anys

Pedro Sánchez anuncia l'aprovació d'una tercera dosi de reforç per a totes les persones més grans de 60 anys i els sanitaris

El president del Govern anuncia que Espanya injectarà una tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19. Els beneficiaris daquesta dosi de reforç són tots els majors de 60 anys, i el personal sanitari i sociosanitari.

Després de mesos d'especulacions, Pedro Sánchez ho ha fet oficial: «Acaba de finalitzar la reunió de la Ponència de Vacunes del Ministeri de Sanitat i s'ha acordat vacunar amb una tercera dosi els més grans de 60 anys i el personal sanitari i sociosanitari».

Així ho ha formalitzat el president del Govern espanyol durant la roda de premsa que ha tingut lloc a la VII Cimera Espanya-Turquia. Encara que aquesta decisió haurà de ser ratificada ara al Consell Interterritorial de Salut en què estan representats el Ministeri de Sanitat i les comunitats.

Pla mitjà d'una infermera preparant una dosi de la vacuna Janssen a l'interior del bus del Banc de Sang a Alcanar
La tercera dosi abans haurà de ser ratificada. | ACN

Pedro Sánchez ha assenyalat que és important «seguir amb la vacunació sense pausa» per mantenir les bones dades de l'índex de contagis del país. Actualment, Espanya ja compta amb més del 88% de la població més gran de 12 anys vacunada. Una de les millors dades entre els països europeus.

 

D'altra banda, Sánchez s'ha mostrat completament convençut que Espanya està en una situació molt bona per afrontar una nova onada com la que s'està produint en altres països d'Europa. «Estem molt millor que fa un any per abordar qualsevol repunt que es pugui produir al nostre país», ha assenyalat el president.

Per fer aquesta valoració, Pedro Sánchez es basa en les dades i la indicència acumulada i també en les hospitalitzacions i els llits d'UCI ocupats. «Amb tota prudència i humilitat, en termes relatius, la incidència acumulada és francament inferior al que està succeint en altres parts d'Europa», ha afirmat abans d'assegurar que Espanya té «baixos nivells d'hospitalització i llits UCI» per coronavirus.

No es descarta un repunt de contagis

Malgrat tot, igual que apuntava la ministra de Sanitat fa uns dies, Carolina Darias, s'està seguint minuciosament l'evolució de les dades per si calgués aplicar restriccions per Nadal en cas que augmentin els casos.

En aquest sentit, Darias ha afirmat que les comunitats autònomes tenen «via oberta» per sol·licitar l'ús del certificat Covid per accedir a determinats espais on es poguessin produir aglomeracions. Aquesta mesura ha estat avalada pel Tribunal Suprem en àmbits territorials concrets, durant un període de temps determinat en funció de les dades de la pandèmia.