Pedro Sánchez en la firma de l'augment del salari mínim

Renda mínima: la mesura que es podria aprovar al proper Consell de Ministres

Ho ha explicat a la Cadena SER la ministra de Treball, Yolanda Díaz

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, assegura que el govern està treballant «amb intensitat» per tirar endavant la renda mínima vital i no descarta que vagi al proper Consell de Ministres. En una entrevista a la Cadena SER, Díaz ha dit que servirà per «racionalitzar més» alguns dels subsidis que han creat i que l’executiu està «desitjant» poder «desplegar-la el més aviat possible». La ministra tampoc ha descartat que s’aprovi un nou paquet de mesures.

«Les mesures que calguin per reactivar l’economia i protegir la gent»

En aquest sentit, ha dit que Sánchez «prendrà les mesures que calguin per reactivar l’economia i protegir la gent». Díaz  tampoc ha volgut confirmar si hi haurà una nova pròrroga de l’estat d’alarma i ha afirmat que aquesta crisi no té precedents. Per això, ha admès que es desconeix l’abast que tindrà a l’economia global i que hi haurà sectors que tindran «enormes dificultats per recuperar-se».

La ministra també ha afirmat que aquest mes d’abril també serà  «impactant»  en dades laborals però que cal aconseguir que això sigui «un parèntesi en la nostra vida». Malgrat això, ha admès que aquesta crisi, que ni tant sols es pot comparar amb la del 2008, «ho canviarà tot». «El model productiu, la nostra manera de relacionar-nos.... per això, hem d’estar a l’alçada de les circumstàncies», ha dit.

Díaz també ha admès que li hauria agradat poder tenir un diàleg ordinari amb els agents socials però ha assegurat que les «mesures extraordinàries no tenen un canal ordinari». Amb tot, ha dit que «segurament hem de millorar el diàleg amb les forces polítiques i els actors socials». D’altra banda i a preguntes els oients, Díaz s’ha compromès a estudiar incloure les persones acomiadades en període de proves als ajuts aprovats i ha dit que no permetran «discriminacions ni abusos».