Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla curt del creuer Norwegian Pearl de la companyia Cruise Norwegian està atracat al Port de Barcelona

El govern espanyol permetrà el retorn dels creuers internacionals des del 7 de juny

El veto estava vigent des del març del 2020, quan es va decretar l'estat d'alarma

Bones notícies pel sector turístic. El govern espanyol permetrà l'entrada als creuers internacionals a partir del dilluns 7 de juny, segons publica aquest dissabte el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). Així, segons una resolució de la Direcció General de la Marina Mercant, s'aixeca la prohibició dels creuers, un veto que estava vigent des del març del 2020, quan es va decretar l'estat d'alarma i que es va prorrogar el 27 de juny de l'any passat.

Així, a partir d'aquest 7 de juny, els creuers internacionals podran tornar a atracar als ports de l'Estat, això sí, complint les mesures sanitàries aprovades pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, amb PCR o similar abans d'embarcar. Així mateix, el text especifica que només podran desembarcar aquelles persones que tinguin permesa l'entrada a Espanya.

«Evolució positiva de la pandèmia»

El text del BOE assenyala que «l'evolució positiva en les últimes setmanes de la pandèmia a escala europea, des d'on procedeixen la majoria dels passatgers de creuers internacionals amb escala a ports espanyols, així com l'augment de la cobertura de vacunació i la disminució del nivell de risc a les comunitats autònomes, permeten el reinici de l'activitat dels creuers internacionals».

«Es considera que aquesta activitat es produirà amb seguretat, tant pel que fa als passatgers dels creuers com per a la població de les localitats on estan ubicats els ports que visiten», continua la resolució del 27 de maig del 2021, signada pel director general de la Marina Mercant, Benito Núñez de Quintanilla.

Així mateix, el BOE es precisa que els creuers internacionals hauran de complir amb les condicions recollides en el document 'Mesures sanitàries per al restabliment dels creuers internacionals' del Ministeri de Sanitat i que es publicarà al portal web del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.