Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La vicepresidenta del govern, Carmen Calvo, durant una intervenció al Congrés dels Diputats

El govern espanyol posa data als indults als presos independentistes: «Ho tenim a tocar»

El ministre de Política Territorial, Miquel Iceta, assegura que els indults seran una realitat abans de l'1 d'agost

La carpeta dels indults als presos independentistes catalans continua marcant l'agenda política estatal. Després que diumenge els partits de dretes es manifestessin a la plaça Colon de Madrid, aquest dilluns el govern espanyol ha respost amb un nou anunci al respecte.

I és que el ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, ha avançat una possible data en la qual es podrien concedir els indults. Concretament, aquests poden ser una realitat abans de l'1 d'agost. Així ho ha afirmat a una entrevista a RAC1.

Iceta que explicat que els indults «poden ser en qualsevol moment, però crec que seran abans de marxar de vacances». D'aquesta manera, ha exposat que «els polítics, fins a l'1 d'agost, no acabem».

A més, ha recordat que diumenge «hi va haver declaracions de la vicepresidenta del govern espanyol dient que[els indults]poden arribar d'aquí a poques setmanes». «Ho tenim a tocar», ha sentenciat als micròfons de RAC1. Això sí, també ha volgut deixar clar que tot plegat «dependrà del president» Pedro Sánchez.

En principi és complicat que es concedeixin els indults aquest dimarts

Aquest dimarts, 15 de juny, hi ha un nou Consell de Ministres. Sobre la possibilitat que es concedeixen els indults als presos independentistes aquest dimarts, Iceta ha volgut ser prudent. I és que aquests no estaven inclosos a l'ordre del dia que es va provar dijous passat.

Tot i això, hi ha una petita possibilitat que s'acabi debatent el tema al Consell de Ministres. El mateix Iceta ha explicat que «també és veritat que, en l'últim moment, es poden portar coses en mà. I normalment qui ho porta és el president o la vicepresidència», ha recordat.

Així doncs, el ministre de Política Territorial i Funció Pública, i també primer secretari del PSC, ha explicat que «no es pot descartar» que els indults siguin una realitat aquest dimarts. Però també ha deixat clar que, en principi «no està previst».