Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El ministre Salvador Illa col·locant-se la mascareta amb les banderes de la Unió Europea i Espanya darrere

El govern espanyol demana quedar-se a casa per Nadal

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha reclamat als ciutadans espanyols que es «quedin a casa» durant el període nadalenc

El ministre Salvador Illa col·locant-se la mascareta amb les banderes de la Unió Europea i Espanya darrere
El ministre Salvador Illa ha demanat quedar-se a casa per Nadal | Europa Press

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha reclamat als ciutadans espanyols que es «quedin a casa» durant el període nadalenc i evitin realitzar desplaçaments a altres comunitats autònomes. Així mateix, ha defensat la pertinència de la introducció del terme 'persona propera' en les excepcions de les persones que podran desplaçar-se entre autonomies.

«Tots entenem qui és una 'persona propera'. Algú està en contra que persones amb qui mantens una relació afectiva que no cau en una definició clàssica de família pugui reunir-se per Nadal o Nit de cap d'any? Crec que tothom ho ha entès», ha assenyalat en roda de premsa des de Saragossa, després del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), en el qual ha estat acompanyat per la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias.

En aquest sentit, el ministre de Sanitat, en la seva intervenció, ha recordat que el pla aprovat per Nadal amb les comunitats autònomes dimecres passat estableix que «no hi ha mobilitat entre autonomies, excepte per als casos inclosos en l'estat d'alarma i una trobada amb familiars o 'persona propera'».

Preocupació per la possible incidència de les festes nadalenques en els contagis

Salvador Illa ha detallat que en la reunió d'avui amb els consellers autonòmics, aquests li han traslladat una «preocupació alta» per la possible incidència de les dates nadalenques en els contagis, però no ha avançat un enduriment de les mesures proposades fins ara. «La meva conclusió de l'intercanvi d'opinions és que la majoria posa èmfasi en el compliment de les mesures, més que en el seu enduriment», ha especificat.

El ministre de Sanitat ha realitzat una «crida unànime», juntament amb tots els consellers, al fet que la gent celebri el Nadal a casa i respecti les restriccions. «De veritat, paga la pena. Hem vist les conseqüències dels increments de casos», ha argumentat. En aquest sentit, Illa ha recordat que, ara com ara, la pandèmia «està evolucionant relativament bé. Estem ja en una incidència acumulada de 193, amb totes les comunitats per sota de 200».

Tot i això, el ministre ha assenyalat que les dades encara estan «molt lluny» de l'objectiu d'arribar a una incidència de 25 casos per 100.000 habitants en els últims 14 dies. «Per això és tan important no abaixar la guàrdia, especialment durant les festes. A més mobilitat més increment de casos, és a dir, més hospitalitzacions i més morts», ha insistit.