YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

URGENT

🛳 Desencallat el portacontenidors bloquejat al Canal de Suez

Joan Carles de Borbó paga un deute a Hisenda de 678.000 euros

L'advocat del rei emèrit anuncia que ha presentat una declaració sense requeriment previ

El Rei Joan Carles I molt seriós
El Rei Joan Carles I ha regularitzat la seva situació amb Hisenda per evitar que se l'investigui. | GTRES

El rei emèrit, Joan Carles de Borbó, ha anunciat aquest dimecres a través del seu advocat, Javier Sánchez-Junco Mans, que ha regularitzat diners no declarats a Hisenda i ha pagat per ells 678.393,72 euros, incloent-hi interessos i recàrregues. Segons l'advocat, ha estat mitjançant una declaració «sense requeriment previ» davant les autoritats tributàries, i Joan Carles de Borbó «continua, com sempre ha estat, a disposició del Ministeri Fiscal per a qualsevol tràmit o actuació que consideri oportú».

Joan Carles de Borbó aconsegueix d'aquesta manera regularitzar part dels fons de què ha disposat sense enfrontar-se a un procés penal. Ho fa l'acord a l'article 305.4 del Codi Penal que estableix que «quedarà exempt de responsabilitat penal qui regularitzi la seva situació tributària en relació amb els deutes [...] abans que se li hagi notificat per l'Administració Tributària l'inici d'actuacions de comprovació».

En aquest sentit, cal recordar que el cas de les targetes 'black' que afecta el rei Joan Carles i alguns dels seus familiars —entre els quals no hi ha els reis Felip i Letícia ni les seves filles— es va donar a conèixer a principis del mes de novembre. Segons algunes informacions, els càrrecs d'aquestes targetes es pagaven a través d'uns comptes d'un empresari mexicà.

Hisenda encara no havia notificat cap investigació al rei Joan Carles

La ministra d'Hisenda i portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, no ha aclarit aquest dimecres els motius pels què, malgrat que fa setmanes que es té coneixement de l'escàndol de les targetes 'black', Hisenda encara no havia notificat al rei emèrit que li obria una investigació. De fet, Montero ha assegurat, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que el rei emèrit no rebria un tracte diferenciat per part de l'administració perquè «tots som iguals davant la llei».

El de les targetes 'black' és un dels tres afers que ha afectat en els últims mesos. S'hi suma la investigació oberta per la Fiscalia pel cobrament de 100 milions de dòlars com a comissió per la construcció de l'AVE a La Meca, i també per suposats comptes a l'Illa de Jersey.


Comentaris

envia el comentari