Pla mig de Pedro Sánchez

El govern espanyol anuncia una nova ajuda de 250 euros: qui i com aconseguir-la

El mateix Pedro Sánchez ha estat l'encarregat de donar els detalls

Els dos partits del govern espanyol per fi han arribat a un acord per a impulsar una nova llei d'Habitatge. I dins d'aquest acord hi ha una important novetat que és la creació d'un 'bo jove' d'accés a aquesta. Aquest estarà dotat de 250 euros mensuals durant els dos pròxims anys.

Ha estat el mateix president del govern, Pedro Sánchez, qui ha anunciat l'aprovació d'aquesta nova ajuda enfocada als joves. Per a poder rebre-la s'han de complir dos requisits concrets.

D'una banda, tindran accés a la mateixa els joves entre 18 i 35 anys. Aquests, a més, han de tenir rendes del treball o ingressos que no superin els 23.725 euros anuals.

Aquest bo jove tindrà una especial atenció per a aquelles famílies més vulnerables. Aquestes podran complementar aquest bo amb altres ajudes directes que arribin al 40% del valor d'un lloguer.

Sánchez ha explicat alguns detalls en una roda de premsa durant la inauguració del I Fòrum Urbà d'Espanya que se celebra a Sevilla. Durant aquesta, ha confirmat que els dos socis de govern ja tenen un acord per als pròxims Pressupostos Generals de l'Estat. En ells, s'inclourà aquesta nova llei d'Habitatge que recull aquest bo.

El president del govern espanyol ha recalcat que el principal objectiu és baixar l'edat d'emancipació dels joves espanyols. «Destinarem una política pública a reduir l'edat d'emancipació tan insuportablement alta al nostre país perquè els joves puguin accedir a un habitatge per llogar digne amb el suport i ajuda de l'Administració General de l'Estat», afirmava.

«Hem d'avançar l'emancipació dels joves als 26 anys de mitjana europea», insistia sobre aquesta qüestió. Amb 29 anys, Espanya és un dels països de la Unió Europea en el qual els joves se'n van més tard de casa.

Acord per als pressupostos i els altres punts de la llei d'habitatge

Pedro Sánchez ha aprofitat la roda de premsa per a treure pit sobre la seva política d'habitatge dels últims mesos. Explicava com reorientar el Pla Estatal d'Habitatge 2018-2021 aprovat per l'anterior govern del PP.

Relatava com han aprovat mesures urgents per a augmentar l'estabilitat del lloguer. Entre elles, l'augment del temps dels contractes a 5 anys i limitar les pujades a l'IPC. També la limitació dels habitatges turístics.

També recordava les ajudes al lloguer a persones vulnerables. Entre elles, les víctimes de violència de gènere o desnonats. Sánchez parlava d'uns 900.000 beneficiaris.

Però sens dubte, un dels anuncis més importants que ha fet és que hi ha un acord entre les formacions del govern per als pressupostos. Un dels objectius que tenia Pedro Sánchez és que aquest es pogués dur a terme abans que acabés la primera quinzena d'octubre.

Durant els últims dies, ministres de les dues parts han estat negociant per a acabar de tancar tots els assumptes. Sobretot en aquells punts on hi havia més diferències entre els dos socis. I un on hi havia més controvèrsia entre les dues parts era la ja anomenada llei d'Habitatge.

Més enllà d'aquesta mena d'ajudes socials, en les quals les dues parts estaven d'acord, hi havia diferències en la regulació de preus del lloguer. Finalment s'ha arribat a una posició intermèdia.

D'una banda, el PSOE accepta que es pugui regular els lloguers que estiguin en mans de grans propietaris. La norma els fixarà en la possessió de 10 habitatges.

D'altra banda, Unides Podemos s'avé a posar forts incentius fiscals de fins al 90% als petits propietaris. Aquesta seria l'eina perquè aquests puguin abaixar els preus dels seus lloguers.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.