Imatge tallada de Beckett Burge vomitant al vàter

El nen de 4 anys amb càncer dona la millor notícia després de la colpidora imatge

Dos anys després d'aparèixer amb la seva germana en una situació límit, Beckett s'ha curat

Ningú ha aconseguit posar cara a la desgràcia del càncer d'una manera tan impactant com Beckett Burge el 2019, quan només tenia quatre anys. La foto que va protagonitzar amb la seva germana recolzat a la tassa de vàter va córrer com la pólvora. En aquell moment, al nen l'esperaven dos anys molt difícils de quimioteràpia.

Doncs bé, aquests dos anys han passat i, contra tot pronòstic, Beckett s'ha recuperat del càncer. La seva mare, Kaitlin, que va penjar la primera foto a Facebook per a mostrar com d'units estan els seus dos fills, ara n'ha penjat una altra que dona molta esperança: Beckett amb la seva germana sa i somrient.

«Quan ens van dir que estava totalment recuperat, no ens ho podíem creure, va ser molt emocionant», explica Kaitlin, orgullosa. «S'ha acabat, no hi haurà més quimio, desfeu-vos de tot», els va dir l'oncòleg. Beckett, que ara té sis anys, ara està aprenent a viure una nova vida, sense els dolors i les nàusees de la quimio.

Una foto viral: la història que hi ha darrere

Fa dos anys, Facebook es va commocionar amb la foto que va penjar Kaitlin Burge, mare d'un nen amb càncer. A Beckett li van diagnosticar una leucèmia limfoblàstica, un tipus de càncer molt agressiu que ataca els glòbuls blancs a la medul·la òssia. Llavors tenia dos anys, i va començar una dura batalla contra la malaltia.

El seu millor suport durant aquells mesos va ser Aubrey, la seva germana un any més gran, que l'acompanyava a tot arreu i l'ajudava en tot. Kaitlin va voler immortalitzar la importància de l'amor entre germans per a superar l'adversitat. D'aquí va néixer la foto més punyent sobre el càncer infantil, quan Beckett tenia quatre anys i Aubrey, cinc.

Beckett i la seva germana

A la imatge es veu Beckett molt prim i sense pèl, recolzat a la tassa del vàter per les dificultats de la quimioteràpia. Al costat seu, com un fidel escuder, hi ha la seva germana Aubrey, que li passa la mà per l'esquena. «Una cosa que no et diuen del càncer infantil és que afecta tota la família», deia el text que acompanyava la foto.

Història d'un amor fraternal

Amb aquesta foto, Kaitlin explicava que els seus dos fills, que només es porten quinze mesos, van passar de jugar junts a seure en una freda habitació d'hospital. «Els nens necessiten suport i unió», afegia, «i no s'han d'allunyar de la persona que està malalta». La mare revela com d'important que va ser Aubrey per a Beckett.

«Ha estat força estona amb Beckett al lavabo, mentre ell vomitava. S'ha quedat amb ell. Vòmits entre les sessions de joc. Despertar-se per vomitar. Dreta al costat del seu germà i fregant-li esquena quan es troba malament», deia a la publicació de Facebook. «Això és el càncer infantil», concloïa.

El pronòstic de Beckett no era gaire encoratjador, però dos anys després està totalment recuperat. A la nova foto que ha penjat Kaitlin a Facebook, el nen apareix de nou amb la seva germana. Aquest cop, tots dos tenen molt bon aspecte i somriuen després d'haver guanyat la batalla al càncer junts.

L'abans i el després

La imatge de Beckeut i Aubrey ha aconseguit emocionar de nou els usuaris de les xarxes socials. Però aquesta vegada amb un sentit més positiu, perquè mostra els dos germans sans i feliços. Beckett està recuperat del càncer, i ara a ell i a la seva germana els agrada passar l'estona jugant.

Beckett i la seva germana

«L'impacte d'Aubrey sobre el seu germà ha estat molt important, i el suport que li ha donat ha ajudat a que superi aquesta situació», explica Kaitlin. La mare parla del «vincle indestructible» que han creat i que els ha permès obrar el miracle. Ara ens queda una foto per al record que va fer història i que va posar cara a la duresa del càncer infantil.