Un nombrós grup de gent intenta entrar a un tren a l'estació de Barcelona-Sants

Nova jornada de vaga de maquinistes de Renfe: trens anul·lats i nombrosos retards

El d'aquest dimarts és el quart dia de conflicte laboral amb afectacions sobre el trànsit ferroviari

La nova jornada de vaga dels maquinistes de Renfe ha tornat a incomplir els serveis mínims establerts aquest dimarts. Així, segons l'operadora, fins a les nou del matí, Rodalies ha operat el 47% del servei, amb 112 trens suprimits i nombrosos retards. La d'aquest dimarts és la quarta jornada de vaga, que demà viurà una treva, però que tindrà continuïtat dijous i divendres, així com l'11 i el 12 d'octubre.

La companyia i els maquinistes continuen fent-se acusacions creuades sobre l'incompliment dels serveis mínims. En aquest sentit Renfe denuncia que els treballadors no han complert amb els serveis essencials, mentre que Semaf ha assegurat que no tots els treballadors han rebut les cartes en què se'ls informava que havien de treballar.

Tal com va passar ahir, aquest dimarts el volum de passatgers ha estat menor que la setmana passada. Segons ha explicat la companyia, això s'ha produït perquè els viatgers han buscat alternatives a la mobilitat.

Des de Renfe s'ha demanat disculpes als usuaris pel servei prestat durant els darrers dies, alhora que han explicat que «la nostra voluntat és redreçar la situació i que els maquinistes tornin al lloc de feina».

L'empresa assegura que la seva voluntat és «arribar a acords»

Segons ha explicat el portaveu de Renfe, Antonio Carmona, la voluntat de l'empresa és que el sindicat de maquinistes Semaf desconvoqui la vaga al més aviat possible. En aquest sentit, Carmona ha dit que «volem que les demandes dels treballadors no afectin la mobilitat dels viatgers», alhora que ha afegit que que direcció i treballadors estan en «contacte permanent» des que es va convocar la vaga.

El portaveu de Renfe ha afegit que la voluntat de la companyia és «arribar a acords» i recuperar el servei normal. Un dels motius pels quals els maquinistes protesten és un possible traspàs del servei de Rodalies a la Generalitat. Així mateix, també exigeixen recuperar els 700 maquinistes que segons ells s'han retallat a tot l'Estat.

Així mateix, el sindicat també denuncia l'incompliment del segon conveni col·lectiu sobre noves incorporacions i sortida de personal i mobilitat; i dels compromisos adoptats el 12 de febrer passat per evitar una altra vaga.