La vicepresidenta del govern, Carmen Calvo, durant una intervenció al Congrés dels Diputats

Dràstica decisió del govern espanyol en plena pandèmia: Quarantena obligatòria

L'executiu de Pedro Sánchez pren aquesta decisió per intentar evitar l'entrada a Espanya de la nova variant de la Covid-19

Amb les dades epidemiològiques estabilitzant-se i amb l'acceleració de la campanya de vacunació, sembla que cada vegada tenim més a prop deixar enrere la pandèmia i tornar a la normalitat. Tot i això, encara queda partit i, com tantes vegades ens han repetit les autoritats, no podem relaxar-nos ara que, segons sembla, ens trobem en la recta final de la crisi sanitària.

Una prova que demostra que cal seguir atents és l'aparició de noves soques i variants de la Covid-19. Quan van aparèixer, mesos enrere, les variants brasilera, britànica i sud-africana, van trasbalsar els plans de molts països en la lluita contra el virus. Ara, una nova soca amenaça de nou. Es tracta d'una variant detectada a l'Índia que, segons les primeres anàlisis, seria més perillosa que les anteriors i, fins i tot, que l'original.

Davant d'aquesta nova amenaça i per tal d'evitar que entri a Espanya, el govern espanyol ha decidit prendre una mesura contundent: decretar quarantena obligatòria per a totes aquelles persones que arribin de l'Índia. Així ho ha anunciat la portaveu de l'executiu de Pedro Sánchez, María Jesús Montero, a la roda de premsa posterior al consell de ministres.

María Jesús Montero, que ha explicat que aquesta mesura es publicarà avui mateix al BOE, ha recordat que el govern espanyol ja ha adoptat restriccions d'aquestes característiques abans. Això va passar respecte als vols directes amb països com el Brasil o Sud-àfrica, quan van aparèixer les diferents variants en aquests països. Com que no hi ha connexió directa de vols amb l'Índia, la restricció se centrarà en els passatgers que arribin procedents del país asiàtic.

El doctor César Carballo avisa: «És terrible»

Davant de l'aparició d'aquesta nova variant, ja han sortit diversos experts per alertar d'aquesta perillosa amenaça. Un d'ells ha estat el prestigiós doctor César Carballo, que en una intervenció al programa 'Espejo Público' d'Antena 3 va deixar ben clar que aquesta nova soca de la Covid-19 «podria canviar totalment el terreny de joc» respecte a la lluita contra el coronavirus.

«La doble mutació de l'Índia pot infectar pacients que ja havien passat la infecció o evitar l'acció de les vacunes, la qual cosa és terrible», advertia el doctor adjunt d'Urgències de l'Hospital Ramón y Cajal de Madrid. En l'entrevista al programa televisiu, el metge també va voler ressaltar la importància de ser «molt més expeditiu en les fronteres». El govern espanyol, doncs, ha acabat prenent mesures en aquesta direcció, tal com demanava Carballo i tal com han fet altres països com França, Regne Unit, Itàlia i Alemanya, entre d'altres.