Imatge d'un logo de Mercadona

El president de Mercadona entra al mercat del 'delivery' amb Glovo

Roig i Glovo han firmat un acord per «revolucionar els sectors del 'delivery' i la restauració»

El president de Mercadona, Juan Roig, entra al mercat del 'delivery' amb Glovo. Segons ha anunciat la plataforma aquest dimarts, Glovo i Lanzadera, l'acceleradora d'empreses de Roig, han firmat un acord per «revolucionar els sectors del 'delivery' i la restauració» amb l'impuls de projectes innovadors.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

En concret, Glovo impulsarà el desenvolupament d'empreses innovadores a través de l'acceleradora de Roig, farà formació i oferirà condicions especials a les start-ups que col·laborin amb l'aplicació. Glovo i Roig buscaran «empreses de restauració i start-ups que desenvolupin solucions tecnològiques en el sector», que rebran suport i recursos tècnics, i podran fer visites als seus centres corporatius per validar propostes.

Roig s'enorgulleix dels impostos al sector públic

Roig es mostrava ara fa una setmana «orgullós» dels impostos que paga la cadena de supermercats, en 2020 un total de 1.130 milions d'euros (364 milions en Impost de Societats i 766 a la Seguretat Social). «Si volem la sanitat universal, la justícia universal i l'educació universal, cal pagar impostos», va defensar.

«Una altra cosa és com es gestionen aquests impostos que paguem», va apuntar Roig durant la presentació de resultats de la cadena corresponents a l'exercici de 2020, un any marcat per la Covid. Aquesta crisi sanitària ha paralitzat el turisme, «principal motor de l'economia» espanyola, cosa que segons augura Roig «ens afectarà econòmicament» i portarà «grans problemes». En aquest escenari, l'empresari considera que la reactivació econòmica només vindrà «si es cuida l'esperit empresarial i l'agilitació de tràmits» per part en totes les administracions.

«Com a societat civil, hem d'exigir que s'agilitin els tràmits», va reivindicar. Roig va assenyalar que «per descomptat cal complir les lleis i respectar la regles del joc» però creu que s'han d'agilitar els tràmits administratius. A Mercadona, la crisi li ha sortit «cara», va admetre Roig, però encara així no demanarà ajudes a l'Administració i tirarà endavant amb els seus propis mitjans, en cas contrari, creu que «l'agilitat la perds». En tot cas, Roig va reconèixer que hi ha determinats sectors que necessiten ajuda perquè han sofert una veritable «garrotada». A parer seu, «una societat és pròspera si té més empresaris», ha conclòs.