Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una sortida de sol rogenca a Barcelona

On són els dies 100% radiants i de màniga curta? El miratge de Sant Jordi pot tardar a tornar a tot Catalunya

El temps mogut ens acompanyarà encara força dies, tot i que les clarianes també guanyaran terreny amb més moments de sol

Molta gent es fa la mateixa pregunta aquests dies: on és el sol? I és que portem una bona ratxa amb força núvols i ruixats aquí i allà, amb només el petit miratge del dia de Sant Jordi i una part del cap de setmana, quan van tenir un temps radiant i amb migdies de mànigues curtes. Un ambient més propi de Londres que no pas d’una zona mediterrània com Catalunya, tot i que la primavera sovint és això a casa nostra, una mica de tot.

En aquest sentit, els propers dies continuarà el temps molt canviant i sovint poc lluït, però això no vol dir que no tinguem clarianes o bones estones de sol en algunes comarques, sobretot a prop de la costa, on dijous pot dominar força la calma. Els xàfecs de tarda es repetiran a diversos punts, mentre que, de cara al tram final de setmana, podria arribar un nou front de pluges que podria ser el punt d'inflexió abans d’una clara millora. Tot plegat amb temperatures que, si bé seran agradables al migdia, es mantindran frenades, a l’espera d’una possible nova baixada d’aquí a uns dies. En definitiva, un  temps incert i mogut que haurem d'anar seguint dia rere dia. 

[predef]telegramcatmeteo-607[/predef]

Ruixats, núvols i més clarianes

D’aquesta manera, tant aquest dimarts com dimecres esperem ruixats principalment a la tarda a punts de l’interior, de muntanya, del prelitoral i a les Terres de l’Ebre. No se’n descarten a la costa, tot i que seran menys probables. De nou, alguna tempesta pot ser localment intensa. No obstant, dimecres al matí hi haurà més clarianes, especialment com més a prop de la costa.

Aquesta situació també es repetirà dijous, però la diferència serà que, durant el matí, pot ser que les clarianes i les estones de sol dominin amb més ganes, inclús durant gran part del dia a punts de la costa de Barcelona i de Girona. Seria el dia amb més moments de calma del que portem de setmana, però durarà poc.

Nou front de pluges a la vista

Segons indiquen els últims mapes, és possible que un nou front de pluges escombri tot Catalunya  entre divendres i dissabte d’oest a est. Seran pluges que passaran ràpidament i caurien entre feble i moderadament, però localment podrien deixar patacs d’aigua. Una situació que haurem d’anar seguint amb atenció.

Sense calorades a mitjà termini

Pel que fa a les temperatures, seguiran força normals per l’època, amb migdies agradables i nits poc fredes.  De fet, com que hi haurà més estones de sol entre dimecres i dijous a prop de la costa i al nord-est, les màximes poden pujar una mica. En conjunt, la majoria de valors es mouran entre els 16º i 21º als migdies.

No es veuen calorades avançades per l’època a la vista, cosa que sí que ha passat en anys anteriors a l'abril. De fet, entre diumenge i l’inici de la propera setmana podrien baixar una mica més amb valors lleugerament inferiors als que tocaria per l’època, però aquest extrem s’haurà de confirmar en properes previsions.

La llum al final del túnel

Per a tots aquells que teniu ganes de dies radiants i de mànigues curtes, és possible que, un cop passi el front de divendres i dissabte, la situació vagi millorant, tot i que amb restes encara d’alguns ruixats. Seguirem encara amb un ambient lleugerament insegur, a l’espera que, al llarg de la setmana vinent, la primera de maig, probablement s’acabi instal·lant l’anticicló a la península Ibèrica després de molts dies, cosa que allunyaria les pluges i faria pujar els termòmetres. No obstant, som a la primavera i tot plegat ho haurem d’anar confirmant, ja que encara hi poden haver canvis.