La consellera Meritxell Budó en una compareixença el dia 2 de març de 2021

L'avís d'última hora del Govern sobre la reobertura: pot ser immediata i possible canvi del toc de queda

Budó diu que entre dimecres i dijous es decidirà si es relaxen més mesures | El Govern vol modificar la setmana que ve un decret per si cal mantenir el toc de queda quan decaigui l'estat d'alarma

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat que el Govern està treballant en un marc normatiu per si calgués aplicar mesures com el toc de queda a partir del 9 de maig, quan decau l'estat d'alarma. A més, la mateixa Budó ha explicat en roda de premsa que al llarg d'aquesta setmana el Govern decidirà si relaxa més les mesures del coronavirus

Concretament, es vol modificar el decret llei 27/2020 i ha avançat que aquesta modificació s'hauria d'aprovar en el Consell Executiu de la setmana que ve. Budó ha recordat que sense estat d'alarma totes les mesures hauran de tenir l'autorització del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i que això requerirà temps. Budó ha evitat avançar escenaris i ha dit que entre dimecres i dijous es decidirà si es relaxen més mesures a partir de dilluns que ve.

Vergés: «L'Estat va aturar la vacunació essencial»

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha lamentat que la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre els policies nacionals i els guàrdies civils «interfereix» en l'estratègia de vacunació. El TSJC ha donat 10 dies a Salut perquè la taxa de vacunació de policies nacionals i guàrdies civils assoleixi la de mossos i policies locals. Vergés ha defensat que la vacunació dels col·lectius essencials es va aturar per una decisió estatal i posteriorment també va ser en el marc de l'estratègia estatal que es va decidir reprendre la vaccinació amb AstraZeneca a partir dels 60 anys. Ha insistit que està aturada la vacunació de tots els col·lectius essencials i per això no veu «adients» aquestes «excepcions».

Vergés ha afirmat que mai han dit que no vacunarien els agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil destinats a Catalunya sinó que aquests s'han vist afectats per les aturades en el procés de vacunació amb AstraZeneca. Ha recordat que no només s'han vist afectats ells sinó que «han quedat aturats tots els col·lectius essencials».