Tancar hotels, apartaments i càmpings: la propera mesura que podria prendre's a Espanya

La mesura afecta de ple tot el territori estatal

El govern espanyol  planteja tancar també hotels, apartaments turístics, càmpings i altres negocis turístic de curta estada, segons publica el diari Expansión. La mesura s’inclourà previsiblement en una ampliació del decret d’estat d’alarma aprovat pel Consell de Ministres dissabte i que incorpora els negocis que han de tancar mentre duri la situació d’excepcionalitat.

Una mesura que afectaria de ple Catalunya i tot l'Estat

La importància del sector turístic a tot l'estat espanyol, i en particular també a Catalunya, faria que aquesta mesura, en cas d'aplicar-se, afectés de ple tot el territori, municipi a municipi. Ho faria, a més, confirmant el que ja es dona per fet: la pèrdua de la temporada turística de Setmana Santa, la segona més important de l'any després de l'estiu.

Segons el rotatiu, només podran seguir acollint turistes  aquells establiments de turisme de llarga estada que en el moment de publicar-se l’ordre tinguin clients que hi estiguin allotjats de manera estable i per temporada. Una de les condicions és que els clients comptin amb les infraestructures  en els seus propis apartaments per poder fer activitats de primera necessitat.

Des del Regne Unit posen com a data límit el 24 de març

El sector hoteler fa dies que reclama que es consideri aquest tractament com una causa de força major i precisament aquest dimecres la Foreign Office del Regne Unit ha anunciat en un comunicat que recomana als seus turistes a Espanya que tornin als hotels abans del 24 de març per aquest tancament que es produiria abans d’aquesta data. La previsió és que els establiments que abaixin la persiana puguin acollir-se a les mesures aprovades ahir per decret, entre les que hi ha els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO).

Fonts del Departament de Turisme de la Generalitat neguen que la data de tancament dels hotels estigui fixada per al 24 de març i diuen que els establiments hauran de tancar així que es fixi l'ordre, que serà abans d'aquesta data. També remarquen que és possible que si hi ha turistes allotjats es podria donar cert marge perquè puguin marxar.