La Generalitat estableix una moratòria de lloguer als habitatges de protecció oficial

L'executiu reorganitza serveis per garantir l'atenció a dones en situació de violència masclista durant el confinament

El Govern de Catalunya establirà una moratòria universal en el pagament dels lloguers de les persones residents en habitatges del parc públic de la Generalitat, gestionats per l'Agència de l'Habitatge. A proposta del conseller de Territori, Damià Calvet, la mesura afectarà 23.500 habitatges, tant si els ocupa població vulnerable com si no, una xifra que suposa un total de 4 milions d'euros mensuals sobre la quota de l'abril.

«Estudiem l'abast i la forma d'aplicar la mesura de manera immediata», ha exposat  Budó. La consellera ha afegit que la població «més vulnerable» ha de tenir la «màxima protecció», però que com que no totes les persones ni famílies arrendatàries ho són, la mesura també ajudarà la liquiditat de tots els casos i, per tant, del sistema en general. «Farem una moratòria universal i, passada la crisi, analitzarem les situacions de vulnerabilitat sobrevinguda», ha subratllat.

Budó explica les noves mesures del Govern de Catalunya d'aquest dimecres

D'altra banda, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat en la roda de premsa telemàtica d'aquest migdia que l'executiu reorganitza serveis per garantir l'atenció a dones en situació de violència masclista  durant el confinament. Pel que fa a l'atenció a les dones que pateixen violència masclista durant el confinament, la consellera ha dit que el Govern té l'objectiu que cap persona quedi desatesa malgrat les dificultats de mobilitat i d'atenció personalitzada.

És per això que el telèfon 900 900 120 tindrà a partir d'ara «un pes més important» per garantir l'atenció a dones «en qualsevol hora», així com el correu electrònic  900900120@gencat.cat. Pel que fa al transport públic, segons ha informat també la consellera Budó aquest dimecres, la disminució de passatgers d'aquest matí ha oscil·lat entre el 70 i el 95%.