Una persona treient sabó de mans d'un pot

El govern espanyol fixa el preu màxim dels gels desinfectants entre 0,015 i 0,021 euros per mil·lilitre

Segons l'ordre publicada al BOE d'aquest dijous, un litre de gel desinfectant tindrà un import màxim de 15 euros

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dijous l'ordre que fixa el preu màxim de mascaretes quirúrgiques i de gels i solucions hidroalcohòliques, que s'aplicarà a partir de divendres. Les mascaretes costaran com a molt 0,96 euros, mentre que el preu dels gels anirà en funció dels mil·lilitres de l'envàs. L'objectiu del govern espanyol amb aquesta mesura és evitar l'especulació que, en alguns casos, s'havia produït fins ara amb aquests productes higiènics de primera necessitat.

Així, d'acord amb el text publicat, els envasos de fins a 150 mil·lilitres de gels desinfectants i solucions hidroalcohòliques, amb autorització de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), costaran un màxim de 0,021 euros per ml; els desinfectants continguts en envasos d'entre 150 i 300 ml rebaixen el seu preu màxim a 0,018 euros per ml, mentre que els d'entre 300 i 1.000 ml, costaran 0,015. És a dir, l'envàs d'un litre de gel desinfectant tindrà un preu màxim de 15 euros.

Pel que fa al preu de les mascaretes higièniques, el seu preu es decidirà en una pròxima reunió de la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments, a l'espera d'obtenir més informació sobre els costos de fabricació en el sector tèxtil nacional, segons explica el BOE. Una situació que es repeteix amb els antisèptics de pell sana.