Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Els ministres Salvador Illa, María Jesús Montero i Yolanda Díaz en una roda de premsa a la Moncloa

El govern espanyol proposa que els ERTO comencin a restar del temps d'atur amb la nova pròrroga

El pròxim dilluns es reuniran novament representants dels sindicats, de la patronal i del ministeri de Treball

Els ministres Salvador Illa, María Jesús Montero i Yolanda Díaz en una roda de premsa a la Moncloa
El ministeri de Treball proposa que els ERTO comencin a restar de l'atur en la pròxima pròrroga | cedida

El ministeri de Treball, dirigit per la ministra Yolanda Díaz, ha traslladat als agents socials, en el marc de les negociacions per allargar els Expedients Temporals de Regulació d'Ocupació (ERTO), una proposta que conté un petit detall que de ben segur no agradarà als milers de treballadors que, a conseqüència de la pandèmia de Covid-19, s'han vist amb la impossibilitat de seguir treballant. En concret, el ministeri vol que les prestacions dels ERTO comencin a restar-se de l'atur

Els ERTO podrien començar a restar temps de l'atur

Es tracta d'un canvi més que notable, i és que fins ara els ERTO començaven amb un «comptador a zero», és a dir que funcionaven de manera independent, i no representaven cap perjudici per al treballador, pel que fa a l'atur que hagi acumulat amb la seva activitat laboral.

Segons ha pogut confirmar 'El Independiente', es tracta d'un dels aspectes que la patronal rebutja, si bé tant l'organisme com els sindicats reconeixen que és massa aviat per a pronunciar-se. De moment, la pròxima reunió sobre la pròrroga dels ERTO tindrà lloc el pròxim dilluns, i tots els participants coincideixen que cal un acord el més aviat possible.

El dèficit de la Seguretat Social es dispara fins al 0,46% del PIB al juliol

Amb tot, cal mencionar que la Seguretat Social va registrar el passat 31 de juliol un dèficit de 5.167 MEUR a 31 de juliol, xifra que equival al 0,46% del PIB, segons ha informat el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions. Aquesta xifra correspon a la diferència entre uns drets reconeguts per operacions no financeres de 97.797,6 MEUR, que registren un increment del 14%, unes obligacions reconegudes de 102.965,22 milions d'euros, un 11,7% més respecte al mateix període de l'any passat.

D'altra banda, el descens de cotització d'ocupats es va reduir un 6,67% mentre que les destinades als aturats van augmentar prop d'un 45%. Del volum total de drets reconeguts, el 92,46% correspon a entitats gestores i serveis comuns de la Seguretat Social i el 7,54% restant a les mútues col·laboradores amb la Seguretat Social. Quant a les obligacions, el 88,55% ha estat reconegut per les entitats gestores i l'11,4% per les mútues.