El govern espanyol repartirà 15 milions de mascaretes als ajuntaments en les pròximes dues setmanes

Es va fer oficial aquest dimecres després de la reunió del Consell Interterritorial

Una parella caminant pel carrer amb mascareta
Una parella caminant pel carrer amb mascareta | Pixabay

La ministra de Política Territorial del govern espanyol, Carolina Darias, va informar aquest dimecres, després de la reunió del ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), que en els pròxims dies es repartiran 15 milions de mascaretes als ajuntaments. Aquest repartiment es farà a través de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i de les ONG i se suma al que ja s'ha fet entre els mesos de maig i novembre, elevant l'entrega total a uns 38,5 milions d'unitats.

«Estem convençuts de la importància de les entitats locals i de la gran tasca que fan, d'aquí l'esforç que està realitzant el govern d'Espanya per apropar aquesta quantitat tan important de mascaretes», va assenyalar. A més, va anunciar que es donaran uns 7,8 milions de mascaretes per a les persones més vulnerables, a través de Càritas, Creu Roja i Cemi. «Sense el compromís d'aquestes organitzacions res seria igual».

L'acord de les restriccions comunes per a les Festes de Nadal, en stand by

Durant la reunió del Consell Interterritorial d'aquest dimecres s'havien de concretar i aprovar les restriccions comunes per a les Festes de Nadal. Malgrat això, el ministre de Sanitat i les comunitats autònomes van anunciar que s'ha posposat la decisió per a la trobada de la setmana vinent. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va explicar que en el cas que s'acordin mesures comunes, seran «recomanacions» que cada autonomia podrà adaptar a la seva situació.

El ministre va explicar que s'han donat una setmana més per poder recollir els diversos punts de vista. «Veurem si per al pròxim dimecres poden tenir algun tipus de conclusió sempre en el sentit de recomanar», va dir. Illa també es va mostrar preocupat davant la proximitat de les festes nadalenques. Per una banda, el ministre de Sanitat va subratllar que d'acord amb els criteris comuns, serà cada autonomia la que haurà d'adoptar decisions com a autoritat delegada, i va indicar que tot i que la majoria de comunitats demanen un marc comú, «el document requereix més feina».

Illa també va voler evitar haver-se de pronunciar sobre les mesures que ja han anunciat algunes autonomies, com les reunions de màxim 10 persones que han avançat Catalunya i Madrid. De fet, va apuntar que la línia comuna amb les autonomies és «la de la preocupació» i de demanar «sensatesa i prudència» durant aquest Nadal, el qual sembla que serà molt diferent d'altres anys.

Només aquest dimecres, les comunitats autònomes van notificar al Ministeri de Sanitat 10.222 nous casos de COVID-19, 5.400 d'ells diagnosticats en les últimes 24 hores. A més, la incidència acumulada en els últims 14 dies per 100.000 habitants se situa en 340, a diferència dels 362 d'ahir i 452 el dimecres passat. «Fa més d'una setmana que tenim descensos, però continuem estant en nivells preocupants i no cal abaixar la guàrdia perquè continuen sent xifres preocupants», va asseverar el ministre de Sanitat, per a demanar als ciutadans «sensatesa i prudència» de cara al pròxim mes de desembre i Nadal.


Comentaris

envia el comentari