El rei Felip VI parlant en l'acte d'homenate a les víctimes de la Covid-19

El govern espanyol diu que Felip VI es vacunarà «quan li correspongui»

Paral·lelament, ha indicat si s'enviarà la vacuna a Joan Carles

La ministra d'Hisenda i portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha indicat aquest dimarts, 2 de febrer, que el rei Felip VI es vacunarà «quan li correspongui» en funció del grup de risc al qual pertany, igual que ocorre amb els membres de l'Executiu, al mateix temps que ha precisat que no està previst fer arribar la vacuna a Joan Carles.

En roda de premsa al final del Consell de Ministres, Montero ha dit que no li consta que el rei hagi rebut ja la vacuna contra la COVID-19, subratllant que en qualsevol cas es vacunarà «quan li correspongui segons el seu grup de risc» igual que ocorre amb els ministres.

«No tots som iguals», ha subratllat la ministra, subratllant que «cadascun de nosaltres som una individualitat» per la diferència d'edat i les condicions prèvies de cada persona. «Ens tocarà quan ens toqui i a la Casa Reial li tocarà quan li toqui», ha insistit, aclarint que no està prevista la «remissió» de la vacuna al rei emèrit, qui es troba a Unió dels Emirats Àrabs.

Montero ha recordat que la vacunació a Espanya la duen a terme els serveis sanitaris seguint el protocol fixat pel consell interterritorial i en virtut del qual «totes les persones som iguals i l'única cosa que ens diferencia és la nostra vulnerabilitat respecte a les nostres malalties prèvies, la nostra edat i les condicions que envolten la nostra habitabilitat», com va ocórrer amb les residències d'ancians.

Calvo assegura que les despeses d'assistència de Joan Carles estan als PGE

Paral·lelament, la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, ha defensat  que les despeses d'assistència al rei emèrit, Joan Carles I, «formen part de manera transparent» dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) i ha equiparat aquesta manutenció als diners que reben els expresidents catalans.

D'aquesta manera, Calvo ha contestat al portaveu de Junts al Senat, Josep Lluís Cleries, que, durant la sessió de control al g, ha demanat explicacions a la vicepresidenta per les despeses del personal desplaçat a Emirats Àrabs per a assistir al rei emèrit.

En concret, el portaveu català s'ha referit a unes informacions publicades en els mitjans que apunten al fet que Patrimoni Nacional estaria pagant la despesa derivada del personal desplaçat, així com el manteniment de tres piscines de La Zarzuela i les indemnitzacions per acomiadaments de la tripulació del iot 'Fortuna'.

«Senyor Cleries, les despeses als quals fa referència, amb major o menor fortuna, formen part de manera transparent dels PGE, que estan publicats en el BOE després de ser aprovats per aquesta Cambra, no hi ha més comentaris», ha assenyalat Calvo.