El vicepresident de la Generalitat i president en funcions, Pere Aragonès parlant amb la consellera de Presidència, Meritxell Budó

El Govern estudia aixecar el confinament comarcal de cara a la Setmana Santa

El conseller Sàmper matisa, però, que el Procicat encara no ha pres cap decisió i que només es farà si les dades epidemiològiques continuen millorant

El Govern es planteja aixecar el confinament comarcal de cara a la Setmana Santa. Ho ha dit el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, en una entrevista al programa 'Planta Baixa', en què ha assegurat que és l'opció prioritària de l'Executiu català, tot i que ha assenyalat que el Procicat encara no ha pres cap decisió definitiva. En aquest sentit, però, ha matisat que només es flexibilitzarà el confinament comarcal si les dades epidemiològiques continuen millorant.

En aquest sentit, el conseller d'Interior ha afirmat que «al Govern som conscients que la nostra societat necessita una mica d'oxigen, per descomprimir una situació que ja dura un any». Sàmper també ha afegit que «l'objectiu que tenim és donar aire i descompressió a una societat que està molt cansada. És una decisió que tenim sobre la taula i, ara com ara, ho estem treballant».

El que no està previst que es modifiqui és el toc de queda nocturn —entre les deu de la nit i les sis del matí— i el confinament perimetral de Catalunya. Aquesta darrera restricció es mantindrà a la gran majoria de comunitats autònomes espanyoles, a excepció d'Extremadura i la Comunitat de Madrid, amb Isabel Díaz Ayuso criticant el tancament de la resta d'autonomies.

Les dades epidemiològiques conviden a l'optimisme

El darrer balanç del Departament de Salut, així com l'evolució de les dades epidemiològiques dels darrers dies, conviden a l'optimisme. Tot i que la situació encara és complicada, aquest dilluns es va baixar dels 500 pacients ingressats en UCI per primera vegada en dos mesos. Ara com ara, als hospitals catalans hi ha 497 malalts crítics amb Covid-19.

Tot i que aquest dilluns es va notificar un repunt en els ingressats a planta, la resta d'indicadors —risc de rebrot, incidència acumulada i velocitat de contagi (Rt)— baixen mínimament o es mantenen estables.