Personal sanitari pren mostres a un treballador del polígon de Sant Quirze del Vallès per fer un test d'antígen

El Govern estudia la possibilitat d'oferir tests d'antígens gratuïts a la ciutadania

Budó demana «responsabilitat» després de la Setmana Santa: «Hem vist imatges que no ens agraden i no es poden repetir»

El Govern estudia la possibilitat d'aplicar una estratègia de tests d'antígens gratuïts per a la ciutadania, tal com ja fan països europeus com Alemanya i el Regne Unit. Segons ha dit la portaveu del Govern, Meritxell Budó, aquesta opció està ara mateix sobre la taula i en els pròxims dies les autoritats sanitàries abordaran la possibilitat de facilitar proves i avançar en la «corresponsabilitat».

En roda de premsa, Budó ha posat com a exemple l'estratègia que ja ha anunciat el Regne Unit, segons la que preveuen posar a disposició de la ciutadania dos tests gratuïts per setmana per poder fer activitats de manera més segura. En aquest sentit, la portaveu del Govern ha explicat que les autoritats sanitàries debatran si una mesura similar es pot realitzar a Catalunya. 

Budó demana responsabilitat a la ciutadania

D'altra banda, la consellera de Presidència ha demanat responsabilitat després de Setmana Santa i ha dit que es va veure imatges que «no agraden i no es poden repetir». La portaveu del Govern no ha volgut avançar si després de Setmana Santa caldrà endurir les restriccions i ha dit que entre dimecres i divendres s'acabarà d'abordar, quan es tinguin les dades epidemiològiques que confirmin una tendència a l'alça o un estancament de casos.

Budó ha dit que la política del Govern sempre és «anar a poc a poc endavant per no haver de fer passes enrere» i ha fet una crida a la responsabilitat de la ciutadania. Segons ha assegurat, durant la Setmana Santa «molta gent» ha complert amb les mesures, però ha lamentat que s'ha vist imatges «que no agraden gens». «Hem de ser capaços d'evitar aquestes imatges i accions; haurem de fer passes enrere si veiem que l'evolució va cap enrere i no cap endavant», ha recordat.

La portaveu del Govern ha celebrat que s'està augmentant el ritme de vacunació i ha dit que es va «ben encaminat». Amb tot, ha recordat que mentre no hi hagi el gruix de la població immunitzada cal «un esforç» per evitar noves onades.