La portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa

El Govern obrirà una tercera línia d'ajuts per a l'oci nocturn i els parcs infantils

Els establiments d'aquests dos sectors estan tancats des de fa mesos per les restriccions anti-Covid vigents a Catalunya

El Govern ha anunciat aquest dimarts que ha autoritzat la transferència de 15 milions d'euros al Consorci de Comerç Artesania i Moda per activar una nova línia d'ajuts directes per als establiments de l'oci nocturn i els parcs infantils privats, tots ells tancats des de fa mesos per les restriccions anti-Covid vigents a Catalunya. Segons ha anunciat la portaveu del Govern, Meritxell Budó, la línia s'activarà pròximament i serà la tercera que posa en marxa la conselleria d'Empresa per aquests dos sectors.

La primera, que es va activar el passat mes de novembre, també era de 15 MEUR i es va tancar amb 837 beneficiaris (775 establiments d'oci nocturn i 62 parcs). La segona, que es va realitzar el mes de març, tenia una dotació de 5,47 milions d'euros, que incloïa pagaments de 15.000 euros per l'oci nocturn i 6.000 euros per als parcs, que es començaran a pagar pròximament.

Així mateix, el Govern també ha aprovat aquest dimarts dedicar 300.000 euros addicionals per completar els pagaments als beneficiaris de la línia d'ajuts per al sector de fires d'atraccions, revetlles i festes majors. La línia estava dotada inicialment amb 1,8 MEUR, i es va tancar el mes de desembre. La nova dotació permetrà que el 100% dels beneficiaris cobrin l'ajut.

Es destinen 6,2 milions d'euros en ajuts a la gestió forestal sostenible de boscos públics

D'altra banda, el Consell Executiu d'aquest dimarts ha aprovat destinar 6.225.815 euros d'ajuts a la gestió forestal sostenible de boscos públics. Les despeses aniran a càrrec de pressupostos futurs del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, per atendre la convocatòria 2021. Aquesta permet a les entitats locals propietàries de boscos fer feines de planificació i gestió forestal sostenible en les més de 300.000 hectàrees de bosc de propietat pública.

En aquest sentit, amb aquesta convocatòria, el Govern subvencionarà els treballs de prevenció d’incendis als ajuntaments i a les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) per mantenir els camins de prevenció de focs, crear franges o construir punts d’aigua, entre altres. Així mateix, el termini d'execució per fer les feines s'amplia. La convocatòria inclou també ajuts per al manteniment de zones estratègiques per a la prevenció d’incendis a través del pasturatge.

Es tracta de zones planificades com a estratègiques per a la prevenció, on es fan treballs de disminució del combustible vegetal i on es fomenta que el manteniment el faci el bestiar. També es continuarà fomentat la millora de la xarxa viària amb la construcció i millora de camins i la construcció de ponts, esculleres o drenatges.