La portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa amb fons blau i mascareta

El Govern estudiarà mesures per pal·liar les afectacions a les estacions d'esquí privades

La consellera de la Presidència insisteix en demanar a l'Estat que acompanyi els sectors afectats per les restriccions

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha celebrat aquest divendres la imminent represa de l'Esport Blanc Escolar amb el pas cap al confinament comarcal que es produirà aquest pròxim dilluns. Tot i això ha reconegut que la posada en marxa d'aquest programa, que impulsa la iniciació i el coneixement dels esports d'hivern entre l'alumnat de 3r i 4t de primària, és insuficient per salvar la temporada de les estacions d’esquí privades.

Per aquest motiu, s'ha compromès a valorar de quina manera s'afronta l'afectació econòmica que han patit i ha volgut posar en relleu el suport del Govern al sector «malgrat les dificultats» i que les finances de la Generalitat «són les que són». Així, ha tornat a reclamar a l'Estat que doni suport als afectats com estan fent altres països europeus. Budó ha recordat que l'Executiu català ha aprovat un ajut directe de 7.500 euros a totes les escoles d'esquí, tot i ser conscient que «no és una quantitat que resolgui els problemes, però sí que és un acompanyament amb recursos per part del Govern».

Aquests diners formen part d'un paquet de gairebé 1.500 milions per pal·liar totes les mesures de tancament d'activitat que s'han hagut de prendre per frenar la transmissió de la pandèmia.

«El govern espanyol s'ha posat de perfil»

«Som conscients que no és suficient, però és el que hem pogut mobilitzar fent gairebé economia de guerra, perquè hem hagut de gratar de tot arreu per poder destinar aquests recursos directament a tots els sectors afectats», ha assegurat la consellera de la Presidència i portaveu del Govern. En aquest sentit, ha denunciat: «França, Alemanya o Portugal estan injectant liquiditat a les empreses i el govern espanyol sembla que en aquesta segona i tercera onada s'hi ha posat de perfil i no està donant resposta a les necessitats reals del país».

Budó ha fet aquestes declaracions en el marc d'una visita institucional a la Cerdanya, durant la qual s'ha reunit amb representants del món de l'esquí a la Molina per abordar l'afectació en el sector dels canvis en les restriccions contra la Covid-19 que va aprovar aquest dijous el Procicat. La també màxima responsable de les polítiques esportives del Govern ha recordat que alumnes que no disposin de complexos de neu a la seva comarca també podran desplaçar-s'hi fins a les pistes d'esquí, ja que les sortides escolars estaran permeses quan no hi hagi pernoctacions.