Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La residència Els Josepets, a Vilanova i la Geltrú, en una imatge d'arxiu

Un brot de Covid obliga el Govern a intervenir la residència Els Josepets de Vilanova

El centre acumula 42 casos positius de coronavirus i vuit defuncions
La residència Els Josepets, a Vilanova i la Geltrú, en una imatge d'arxiu
El brot de la residència Els Josepets de Vilanova i la Geltrú ha provocat ja vuit defuncions. | Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

La Generalitat intervindrà a partir de dilluns la residència Els Josepets de Vilanova i la Geltrú, que pateix un brot de coronavirus que ja afecta 42 residents, 37 dels quals són al centre i cinc a l'hospital. A més, Els Josepets ha patit vuit defuncions entre els residents a conseqüència de la Covid-19, i hi ha una vintena de treballadors contagiats. La decisió arriba després que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú demanés suport al Govern i Salut constatés la «situació excepcional d'impossibilitat, per mancances de recursos humans i materials».

Amb aquesta decisió, el Departament de Salut gestionarà el centre de forma temporal durant almenys 15 dies, prorrogables segons la situació epidemiològica. Tant el consistori com l'equip directiu d'AISSA, entitat municipal que gestiona els Josepets, han agraït el suport del Govern.

La vacunació a la residència, ben aviat

Així mateix, AISSA ha rebut confirmació de Salut que aviat es podrà començar la vacunació als Josepets. El procés començarà pels usuaris residents amb resultat negatiu de PCR i els treballadors no aïllats ni en quarantena, mentre que després s'administrarà a les persones que es recuperin de la malaltia.

Segons la regidora de Dependència, Mercè Mateo, «la immunització a través de la vacunació aportarà major seguretat i tranquil·litat i sobretot qualitat de vida als residents a mitjà termini». Mentrestant, al centre segueixen fent tests PCR. Divendres es van detectar sis nous positius i dimarts es faran noves proves.

El brot de la residència de Solsona ja acumula 27 defuncions

La residència Hospital Pere Màrtir Colomès de Solsona ha registrat aquest dissabte una nova mort per Covid-19, i el brot detectat al centre a finals d'any ja acumula 27 defuncions. Els responsables de la residència esperen que aquesta setmana puguin donar per controlat el brot, i passar a ser residència taronja, segons la classificació del Departament de Salut. Això permetria començar a planificar el retorn de les 16 persones que van ser traslladades a una residència d'Igualada.