Imatge d'arxiu de les mans d'un avi

El Govern intervé una residència de Pineda de Mar

Dels 37 residents que hi ha, 30 han donat positiu en Covid-19

El Govern ha acordat intervenir la residència Minipark de Pineda de Mar, a la comarca del Maresme, després que diversos informes de Salut Pública, Atenció Primària i el Servei d’Inspecció de Treball, Afers Socials i Famílies fessin aquesta recomanació per la situació epidemiològica i assistencial del centre. 30 dels 37 resident que hi ha són positius en covid-19. 

Dos defuncions per Covid-19

D’aquests, 9 es troben en règim d’hospitalització a domicili al mateix centre i supervisats diàriament per un metge internista i una infermera de l’Hospital de Calella. A més, hi ha 2 residents ingressats a l’hospital i 12 més que han estat traslladats a la residència Orpea de Girona. Fins al moment s’han produït 2 defuncions atribuïbles a la covid-19.

A partir d’ara l’entitat Acurat n'assumirà provisionalment la direcció i la gestió. Així mateix, des de Salut mantenen que es vetllarà perquè l’activitat assistencial es presti amb les degudes garanties i s’adoptin les mesures d’intervenció establertes.

El centre es troba en una situació excepcional

Els departaments de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies han decidit intervenir el centre perquè els informes constaten que es troba en una situació excepcional d’impossibilitat per complir amb l’Ordre SND/265/2020, de 19 de març, de mesures relatives a les residències de persones grans i centres sociosanitaris davant la situació de crisi ocasionada per la covid-19.

El Govern escoltarà a les famílies per a planificar millor les residències

Les conselleries de Treball, Assumptes Socials i Famílies i de Salut de la Generalitat han iniciat un procés participatiu per a «donar veu» als familiars dels usuaris de residències d'ancians, persones amb discapacitat i persones amb problemes socials derivats d'una malaltia mental.

En un comunicat aquest dimecres, els dos departaments han anunciat aquesta iniciativa, que busca «recollir les propostes» dels familiars dels usuaris per a donar una millor resposta a les seves necessitats en el context de la pandèmia de Covid-19.

El procés serà telemàtic i estarà obert fins al pròxim 5 de novembre. Es realitzaran vuit sessions participatives amb una previsió d'un centenar d'assistents virtuals.